ukenru
yes-zaklikaye-do-gumanitarnogo-peremirya-v-liviyi

ЄС закликає до "гуманітарного перемир'я" в Лівії

 • 4260 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. До термінового припинення вогню в Лівії закликає верховний комісар ЄС із зовнішньої політики Федеріка Могеріні. Різке загострення ситуації в країні стало головною темою зустрічі глав МЗС Європи в Люксембурзі, передає УНН з посиланням на Еuronews.

За словами Федерікb Могеріні, необхідно в першу чергу забезпечити гуманітарнt перемир'я: еше минулого тижня Євросоюз повідомляв про намір відправити до Лівії допомогу на 6 мільйонів євро:

"Я тільки що розмовляла зі спецпосланцем ООН Гассаном Саламі. Ми абсолютно згодні з тим, що найперше наше спільне завдання - забезпечити повномасштабне гуманітарне перемир'я. Воно допоможе евакуювати мирних жителів і поранених з Тріполі. Необхідно запобігти ескалації і продовження бойових дій і повернутися до переговорів і політичного порядку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через сутички в Лівії понад 2 тис. осіб залишили домівки

Раніше відбувається в Лівії засудили країни "Великої сімки", а в Радбезі ООН відповідну резолюцію заблокувала Росія: на думку Москви, заклик скласти зброю повинен бути звернений до всіх сторін конфлікту, а не тільки до наступаючого на Тріполі Халіфі Хафтару. Але США відкинули таку правку.

Українські Національні Новини

Новини Світу