ukenru
yes-zaklikav-radu-ukhvaliti-zakonoproekt-zelenskogo-pro-zapusk-vaks

ЄС закликав Раду ухвалити законопроект Зеленського про запуск ВАКС

 • 8604 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. У представництві Європейського Союзу у Києві закликали Верховну Раду ухвалити законопроект Президента України Володимира Зеленського про запуск Вищого антикорупційного суду (ВАКС). Про це йдеться в оприлюдненій у середу заяві представництва ЄС у Twitter, передає УНН.

"Ми закликаємо депутатів найефективніше використати останню пленарну сесію і прийняти ключовий законопроект №10426 щодо роз'яснення юрисдикції Вищого антикорупційного суду", - йдеться у заяві.

Як зауважили у представництві ЄС, дуже важливим для боротьби з корупцією є те, аби Вищий антикорупційний суд міг зосередитися лише на справах, які розслідує НАБУ, та не був перевантажений тисячами інших справ.

Нагадаємо, 8 липня у Раді зареєстрували президентський законопроект щодо Антикорупційного суду.

Законопроектом пропонується визначити, аби підсудність ВАКС поширювалася на кримінальні провадження, відомості про які внесено до ЄРДР з дня початку роботи цього суду, крім кримінальних проваджень, досудове розслідування у яких здійснюється або здійснювалося НАБУ та закінчено прокурорами САП.

Також передбачено, що до ВАКС передаються усі кримінальні провадження, досудове розслідування у яких завершено прокурорами САП і судовий розгляд яких судами першої, апеляційної інстанцій не завершено до дня початку роботи ВАКС.

Як повідомляв УНН, за даними Президента Володимира Зеленського, ВАКС запрацює 5 вересня.

Українські Національні Новини

Політика