yes-vydilyv-24-mlrd-yevro-na-humanitarnu-dopomohu-v-usomu-sviti-ukraina-z-nyzka-krain-rehionu-na-4-u-mistsi

ЄС виділив 2,4 млрд євро на гуманітарну допомогу в усьому світі: Україна і низка країн регіону на 4-у місці

 • 29550 переглядiв

ЄС виділив 2,4 млрд євро на гуманітарну допомогу в усьому світі

Європейський Союз у 2023 році спрямував на гуманітарну допомогу по всьому світу 2,4 млрд євро, 335 млн євро з яких виділили для України та низки країн регіону, що ставить цю групу на четверте місце серед отримувачів гумдопомоги блоку, пише УНН з посиланням на дані Єврокомісії.

Деталі

"Зростаючі гуманітарні потреби залишаються постійною проблемою протягом багатьох років. У 2023 році наше зобов’язання щодо вирішення цієї проблеми не змінилося. Значні асигнування обсягом 2,4 мільярда євро на гуманітарну допомогу по всьому світу", - повідомили у Єврокомісії у X.

Як свідчать дані Єврокомісії, найбільше - 893 млн євро на гуманітарну допомогу - спрямували для країн Африки, з цим показником перебуваючи на першому місці серед отримувачів.

582 млн євро від ЄС отримали країни Близького Сходу з Туреччиною, обіймаючи друге місце черед отримувачів гуманітарної допомоги.

339 млн євро ЄС спрямували на гуманітарну допомогу країнам Азії, Латинської Америки, Тихоокеанського регіону і Карибського басейну - третє місце серед отримувачів.

Україні та країнам Західних Балкан і Кавказу спрямували 335 млн євро - четвертий показник серед отримувачів гуманітарної допомоги ЄС.

При цьому окремо повідомляється, що "екстрена допомога ЄС нужденним людям в Україні продовжується". "Ми надали 785 мільйонів євро на гуманітарну допомогу та доставили майже 100 000 тонн життєво необхідних товарів через механізм EU Civil Protection Mechanism", - вказали у Єврокомісії.

Зеленський - Гутеррішу: Україна розраховує на затвердження Плану гуманітарного реагування ООН на 2024 рік21.12.23, 17:42

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На переході у Луцьку нетверезий водій збив жінку і школярку

     • 27150 переглядiв

    У Харкові в квартирі стався вибух газу, постраждала людина

     • 26129 переглядiв