ukenru
yes-vviv-novi-sanktsiyi-schodo-iranskoyi-politsiyi-morali

ЄС ввів нові санкції щодо іранської "поліції моралі"

 • 127292 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Блок ЄС затвердив нові санкції щодо іранської "поліції моралі", якій доручено стежити за дотриманням ісламського дрес-коду в країні, передає УНН.

Деталі

Серед тих, хто потрапив під санкції - міністр інформації Ірану, кіберпідрозділ Революційної гвардії та підрозділ національної поліції.

"Сьогоднішні санкції включають тих, хто несе відповідальність за смерть Махси Аміні: поліцію моралі Ірану і двох її ключових фігур Мохаммада Ростамі і Хаджахмада Мірзаї. Крім того, іранські сили правопорядку (LEF), а також низка їхніх місцевих керівників за їхню роль у жорстокому придушенні протестів, а також Ісу Зарепура, міністра інформаційних та комунікаційних технологій Ірану, за його відповідальність у відключенні інтернету", - йдеться в повідомленні.

Список підсанкційних осіб тепер включає загалом 97 фізичних осіб та 8 юридичних осіб.

Дипломати також обговорили санкції, такі як заморожування активів та заборона на поїздки щодо приблизно 15 іранських офіційних осіб, пов'язані з жорстоким придушенням масових протестів, які спалахнули після смерті Махси Аміні.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, яка прибула на конференцію, заявила, що ЄС "не може і не буде" заплющувати очі на "жорстоке побиття" мирних демонстрантів в Ірані.

Також на порядку денному стояла ядерна угода, що зайшла в глухий кут, і звинувачення в тому, що Тегеран постачає росії зброю для вторгнення в Україну.

Додамо

Загальнонаціональні протести були спричинені смертю 16 вересня 22-річної Махси Аміні. Курдську жінку було затримано поліцією за те, що її головна хустка нібито не відповідала суворим правилам громадського одягу для жінок.

За даними Amnesty International, за останні 4 тижні протестів було вбито кілька десятків демонстрантів.

Українські Національні Новини

Новини Світу