ukenru
yes-virishiv-nadati-ukrayini-31-mln-yevro-na-zmitsnennya-oboronnikh-spromozhnostey

ЄС вирішив надати Україні 31 млн євро на зміцнення оборонних спроможностей

 • 15183 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Рада Європейського Союзу ухвалила рішення надати Україні 31 млн євро на зміцнення оборонних спроможностей. Вони підуть на Збройні сили України за чотирма напрямами, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у середу, пише УНН.

Цитата:

"Важливі новини з Брюсселя. Рада ЄС ухвалила рішення надати Україні 31 млн євро на зміцнення оборонних спроможностей у рамках новоствореного Європейського фонду забезпечення миру", - повідомив Кулеба у Twitter.

На що спрямовують кошти

Пакет допомоги, зі слів міністра, включатиме надання матеріально-технічної допомоги для розвитку та зміцнення потенціалу Збройних Сил України за чотирма напрямами:

  • медицини,
  • інженерних спроможностей та заходів із розмінування,
  • мобільності та логістики,
  • кібербезпеки

"Високо цінуємо цей крок, який вкотре засвідчив стратегічний характер відносин Україна-ЄС. Українська дипломатія наполегливо та системно працювала над досягенням цього результату і нарешті маємо позитивне рішення — завдяки тривалій та плідній дискусії українських дипломатів із інституціями Євросоюзу та його державами-членами", - наголосив Кулеба.

Контекст

Таке рішення у ЄС ухвалили на тлі загострення на Сході.

Українська влада та західні союзники останнім часом звертають увагу на загострення Росією безпекової ситуації на Донбасі, нарощування російських сил вздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Голова МЗС Дмитро Кулеба останні кілька днів заручається підтримкою західних партнерів за кордоном. 1 грудня був у Ризі, де збиралися його колеги з країн-членів НАТО. Щоб знеохотити РФ від найгіршого сценарію дій, голова МЗС зокрема, запропонував країнам НАТО "комплексний пакет стримування".

Українські Національні Новини

Політика