ukenru
yes-skorotiv-chorniy-spisok-ofshoriv

ЄС скоротив чорний список офшорів

 • 9692 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Вісім країн і територій були виключені Радою Євросоюзу зі списку юрисдикцій ЄС, які не співпрацюють у сфері оподаткування. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу євроінституції.

"Барбадос, Гренада, Республіка Корея, Макао, Монголія, Панама, Туніс і Об'єднані Арабські Емірати переходять в окрему категорію юрисдикцій, які підлягають ретельному моніторингу", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Рада ЄС погодилася з тим, що виключення цих юрисдикцій з чорного списку було виправданим з урахуванням експертної оцінки зобов'язань, взятих цими країнами для усунення недоліків, виявлених ЄС.

Таким чином, у списку несумісних залишається 9 юрисдикцій з 17, затверджених 5 грудня 2017 року. Це Американське Самоа, Бахрейн, Гуам, Маршаллові Острови, Намібія, Палау, Сент-Люсія, Самоа та Тринідад і Тобаго. У цьому списку також містяться рекомендації про кроки, які необхідно зробити для виключення зі списку.

Чорний список ЄС покликаний сприяти сумлінному управлінню в сфері оподаткування в усьому світі, максимізуючи зусилля щодо запобігання ухиленню від сплати податків, податкового шахрайства та ухилення від сплати податків.

Сьогоднішнє рішення було прийняте без обговорення на засіданні Ради ЄС з економічних та фінансових питань шляхом внесення правки в свої грудневі висновки. 8 юрисдикцій перенесені з додатку I до висновків (несумісні юрисдикції) в додаток II (співпраця щодо прийнятих зобов'язань).

Нагадаємо, Оксфорд і Кембридж "інвестували" мільйони доларів в офшори.

Українські Національні Новини

Новини Світу