yes-prodovzhit-zaboronu-na-prodazh-tualetiv-do-rf-u-richnitsyu-viyni

ЄС продовжить заборону на продаж туалетів до рф у річницю війни

 • 624610 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. ЄС продовжить заборону на продаж туалетів до росії в річницю війни. Про це повідомляє видання EUobserver, передає УНН.

Деталі

«Посли ЄС, які ведуть переговори про наступний раунд санкцій у Брюсселі, у середу (15 лютого) уважно вивчили 146-сторінковий список товарів, які не можна експортувати в росію», - ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що основна мета торгового ембарго вартістю ще 11 млрд євро на рік - зупинити продаж високотехнологічних товарів, які можуть використовуватися в російських системах озброєння.

Це охоплює нову електроніку, лазери, радіообладнання, програмне забезпечення, авіоніку, морські камери і рідкоземельні мінерали.

«Інша частина торгової заборони ЄС призначена для ширшого удару по промисловому потенціалу росії. Цей різноманітний список включає «біде, унітази, змивні бачки та аналогічну сантехніку», а також світлодіоди, конопляну пряжу, вилочні навантажувачі, машини для сортування пошти, димоходи, цеглу, шини і навіть «пера для ручок», - наголошується в повідомленні.

Так, туалети були серед предметів, вперше заборонених торік, і тепер їх включено до оновленого списку, який має набути чинності до 24 лютого, першої річниці повномасштабної війни.

Зазначається, що туалети стали символом того, що 24-річне правління президента росії володимира путіна нічого не зробило для поліпшення життя росіян, коли російські солдати почали їх грабувати, спочатку в Грузії у 2008 році, а тепер і в Україні, бо в кожному п'ятому російському будинку досі немає туалету.

«Нехай беруть унітази — вони знадобляться в дорозі — і повертаються додому», — заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму виступі в січні.

Доповнення

США готують до річниці російського вторгнення "новий великий пакет" санкцій проти рф.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    По Миколаївщині окупанти вдарили з мінометів - Кім

     • 513542 переглядiв

    Після 56 днів: запустили увесь електротранспорт Києва

     • 1356474 переглядiв

    росіяни за добу вбили у Бахмуті п'ятьох місцевих жителів

     • 399315 переглядiв

    Пакистан заперечує постачання боєприпасів Україні

     • 943694 переглядiв

    Мокрий сніг з дощем і до 11° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 489629 переглядiв