ukenru
yes-planuye-vidnoviti-peregovori-schodo-znyattya-sanktsiy-z-iranu

ЄС планує відновити переговори щодо зняття санкцій з Ірану

 • 128420 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Європейський Союз у п’ятницю заявив, що виявляє надію в зупинені зусилля щодо відновлення ядерної угоди з Іраном 2015 року, але і Іран, і Сполучені Штати не визначилися з датою для нових переговорів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Глава зовнішньої політики ЄС сказав, що, на його думку, під час консультацій між його посланником та іранськими чиновниками в Тегерані цього тижня було досягнуто достатнього прогресу, щоб відновити ядерні переговори після двох місяців замовчування.

Переговори щодо відновлення ядерної угоди Ірану зі світовими державами від 2015 року були призупинені з березня, в основному через наполягання Тегерана, щоб Вашингтон виключив Корпус вартових ісламської революції зі списку США визнаних як терористичні організації.

Цитата

“Ці речі не можна вирішити за одну ніч”, — сказав Боррель журналістам на зустрічі міністрів закордонних справ G7 в Німеччині. “Скажімо, переговори були заблоковані і вони розблоковані”, з перспективою “досягнення остаточної домовленості”.

Загальний план угоди, яка спрямована на відновлення угоди, яка стримує ядерну програму Ірану в обмін на зняття економічних санкцій, була по суті узгоджена в березні.

Речник Держдепартаменту США заявив, що впевненості в угоді немає.

“Іран повинен вирішити, чи наполягає він на сторонніх умовах і чи хоче він швидко укласти угоду... Тепер це залежить від Ірану”, — сказав речник США на умовах анонімності.

Раніше

Координатор ЄС з ядерних переговорів Енріке Мору був у Тегерані цього тижня, що було описано як останній шанс врятувати угоду 2015 року, з якої тодішній президент США Дональд Трамп вийшов у 2018 році. Великобританія, Китай, Франція, Німеччина та росія також є сторонами угоди.

Українські Національні Новини

Новини Світу