ukenru
yes-perevikonav-klimatichnu-metu-2020-roku-zafiksuvavshi-znizhennya-vikidiv-na-34

ЄС перевиконав кліматичну мету 2020 року, зафіксувавши зниження викидів на 34%

 • 130516 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Згідно з офіційними даними, представленими в середу у РКЗК ООН, Європейський союз скоротив викиди парникових газів на 34% порівняно з рівнем 1990 року до 2020 року, перевищивши мету блоку на 20%, передає УНН.

Деталі

Європейське агентство з навколишнього середовища (ЄАОС) в середу представило офіційні дані ЄС до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК ООН).

961 – сторінковий звіт про інвентаризацію підтвердив попередні дані, що свідчать про те, що Європейський Союз перебуває на шляху до досягнення своєї кліматичної мети 2020 року.

За даними ЄАВС, ЄС вже скоротив свої викиди на 26% у 2019 році і досяг своєї мети у 20% до того, як заходи щодо обмеження пандемії COVID-19 почали впливати на рівні викидів.

Викиди скоротилися на 11% лише в 2020 році, оскільки країни ЄС закрили свою економіку, щоб стримати спалах коронавірусу, зазначило ЄАОС, визнавши, що блокування COVID-19 «надало значний вплив на скорочення викидів у 2020 році».

Проте «дані підтверджують 30-річну тенденцію до зниження, яка призвела до того, що ЄС досяг своєї мети до 2020 року зі скорочення викидів на 20% порівняно з рівнями 1990 року», — йдеться у заяві.

За останні тридцять років скорочення викидів у ЄС було зумовлене головним чином використанням відновлюваних джерел енергії та заміною вугілля газом при виробництві електроенергії.

У звіті показано, що споживання вугілля різко скоротилося і у 2020 році було втричі нижчим, ніж у 1990 році.

В ЄАОС заявили, що зниження попиту на опалення через тепліші зими в Європі також зіграло свою роль.

У той час як майже всім країнам ЄС вдалося скоротити свої викиди, падіння відбулося здебільшого за рахунок Великої Британії та Німеччини, на частку яких припало 47% загального чистого скорочення за останні 30 років, зазначає ЄАВС.

Враховуючи, що Велика Британія залишила ЄС у 2020 році, а викиди знову зростають після пандемії коронавірусу, у майбутніх звітах цифри можуть виглядати не такими райдужними.

Згідно з даними ЄС, опублікованими минулого року, викиди підскочили на 18% навесні минулого року, коли економіка оговталася від зупинки через пандемію. А відмова Європи від вугілля була зупинена у 2021 році через зростання цін на газ, який перешкоджав переходу з вугілля на газ.

В цілому, екологічні групи не задоволені досягненнями ЄС, заявивши, що планка на 2020 рік встановлена ​​надто низько.

Додамо

Відповідно до Європейського закону про клімат, прийнятого минулого року, Європейський Союз прагне чистого скорочення викидів парникових газів на 55% до 2030 року, перш ніж досягти нульового рівня до 2050 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу