ukenru
yes-ofitsiyno-opublikuvav-shostiy-paket-sanktsiy-proti-rf-z-chastkovim-naftovim-embargo

Часткове нафтове ембарго, сім'я пєскова і кабаєва: ЄС офіційно опублікував шостий пакет санкцій проти рф

 • 147336 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Європейський Союз офіційно опублікував шостий пакет санкцій проти рф з частковим нафтовим ембарго. Відповідні документи з'явилися в Офіційному журналі ЄС у п'ятницю, 3 червня, пише УНН.

Деталі

Що стосується індивідуальних санкцій, то їх затосовано стосовно додаткових 65 фізичних та 18 юридичних осіб, куди входять діти речника глави кремля Дмитра Пєскова, Єлизавета та Микола, а також Аліна Кабаєва, яка, як вказано, "тісно пов'язана з президентом володимиром путіним", Тетяна Навка, дружина Пєскова, власник ВАТ "Незалежна нафтогазова компанія" Едуард Худайнатов. При цьому, глави рпц кіріла у переліку немає. Як повідомляли ЗМІ, його виключили зі списку на догоду Будапешту.

Також ЄС накладає санкції на винних у звірствах, що мали місце у Бучі та Маріуполі, і забороняє більше дезінформаторів, які активно сприяють військовій пропаганді путіна.

Повний перелік тут. Це рішення Ради ЄС набирає чинності з дати його опублікування в Офіційному журналі Європейського Союзу.

Решта рішень, як вказано, набувають чинності на наступний день після їх опублікування в Офіційному журналі ЄС.

Так, Рада ЄС сьогодні, 3 червня, ухвалила рішення запровадити шостий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії та білорусі за повтомасштабне російське вторгнення в Україну. Передбачено часткове нафтове ембарго проти рф - відмова від російської нафти займе від 6 місяців для сирої нафти до 8 місяців для інших нафтопродуктів, з "тимчасовим" дозволом транспортування трубопроводами.

Також ЄС поширює чинну заборону на надання спеціалізованих послуг з обміну фінансовими повідомленнями (SWIFT) ще на три російські кредитні установи - найбільший російський банк "Сбєрбанк", Московський кредитний банк та Россільгоспбанк - та Білоруський банк розвитку та реконструкції.

Доповнення

Що входить у шостий пакет санкцій ЄС проти рф - перелік.

Українські Національні Новини

Політика