yes-nikoli-ne-priyme-rosiyski-zagrozi-svoyiy-bezpetsi-fon-der-lyayen

ЄС ніколи не прийме російські загрози своїй безпеці - фон дер Ляєн

 • 927482 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, виступаючи у вівторок перед парламентом Канади під час візиту на підтримку України, заявила, що Європа ніколи не прийме російські загрози своїй безпеці, пише УНН.

Цитата

"Ми ніколи не погодимося з тим, що путін заперечує саме існування України як держави та як нації. Ми ніколи не приймемо цієї загрози європейській безпеці і самій основі нашої міжнародної спільноти. І я знаю, що відданість Канади настільки ж непохитна, як і наша. Канада та Європейський Союз дотримуватимуться Статуту ООН. Ми стоятимемо за те, щоб Україна була господаркою свого майбутнього. Нічого про Україну без України. І ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно", - сказала фон дер Ляєн.

Деталі

Президентка Єврокомісії закликала до "неухильної військової та економічної підтримки" України, а також знову закликала, щоб росія "заплатила за свій злочин агресії", після пропозиції у листопаді створити спеціалізований трибунал для судового переслідування за такі злочини.

"По-перше, ми вважаємо, що Україна заслуговує на нашу неухильну військову та економічну підтримку. По-друге, ми вважаємо, що росія має заплатити за свій злочин агресії", - сказала вона.

Доповнення

Наприкінці минулого року українська влада активувала свої зусилля зі створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії росії. Генпрокурор України назвав дві можливі моделі створення трибуналу за злочини агресії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вітряна погода з дощем та до 15° тепла: прогноз на сьогодні

     • 875713 переглядiв