ukenru
yes-mozhe-skhvaliti-vaktsinatsiyu-proti-novogo-varianta-covid-za-3-4-misyatsi

ЄС може схвалити вакцинацію проти нового варіанта Covid за 3-4 місяці

 • 12077 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) може схвалити вакцинацію проти нового штаму коронавірусу Omicron за 3-4 місяці, якщо це буде необхідно. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Цитата

"Якщо виникне необхідність змінити існуючі вакцини, ми зможемо отримати схвалення цих вакцин протягом трьох-чотирьох місяців", - заявила виконавчий директор EMA Емер Кук.

Деталі

Вона пояснила, що компанії, які адаптують свої рецептури, потім повинні будуть продемонструвати, що виробнича система працює. Їм доведеться провести деякі клінічні випробування, щоб довести, що це дійсно працює на практиці.

Додамо

Європейський Союз повідомив сьогодні, що на території підтверджено 42 випадки коронавірусу нового штаму Omicron.
Тим часом, деякі країни скорочують перерву між ревакцинацією від коронавірусу у зв'язку з циркулюванням нового штаму коронавірусу. Так, Велика Британія ввела повторну ревакцинацію через кожні три місяці.

А в США зобов'яжуть отримати бустерну дозу вакцини від коронавірусу всім, хто старше 18 років.

Контекст

Перша людина, інфікована штамом B. 1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, мова йде про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID - 19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Новий штам вже був виявлений в декількох європейських країнах, Ізраїлі, Гонконгу, Канаді та Австралії. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн Півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Українські Національні Новини

Новини Світу