yes-maie-perekonaty-uhorshchynu-v-nadanni-dopomohy-ukraini-na-50-mlrd-yevro-predstavnyk-uriadu-frn

ЄС має переконати Угорщину в наданні допомоги Україні на 50 млрд євро - представник уряду ФРН

 • 36245 переглядiв

ЄС має на меті переконати Угорщину у фінансуванні допомоги Україні на 50 мільярдів євро

Європейський Союз на саміті пізніше цього тижня має на меті переконати Угорщину, що чинить опір, стосовно пропонованої програми допомоги Україні обсягом 50 мільярдів євро, щоб послати чіткий сигнал рф, з посиланням на представника уряду Німеччини у вівторок повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

На брифінгу в Берліні чиновник сказав, що всі 27 країн блоку, крім однієї, підтримали відповідну програму Ukraine Facility.

"Наша чітка мета полягає в тому, щоб переконати цю державу, що Ukraine Facility є правильним інструментом, щоб продемонструвати нашу єдність і надіслати росії чіткий сигнал, а також підтримати зусилля президента США (Джо) Байдена з мобілізації подальшої необхідної підтримки", - сказав чиновник.

На запитання, чи є план Б, чиновник сказав: "Ми робимо ставку на план А".

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан днями виступив з вимогою, аби на саміті ЄС у грудні не ухвалювали жодних рішень щодо початку переговорів з Україною про членство та змін до бюджету, які включають 50 мільярдів євро на економічну підтримку України.

Орбан, який підтримував зв'язки з москвою навіть попри те, що ЄС запровадив санкції проти рф через її війну в Україні, як зазначає Reuters, розходиться у позиції з Єврокомісією.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    рф на окупованих територіях призначила керівників "судів"

     • 26549 переглядiв

    Масовану DDoS-атаку на monobank відбили - Гороховський

     • 34189 переглядiв