ukenru
yes-i-yeib-dopomozhut-msp-v-ukrayini-dovgostrokovim-finansuvannyam-u-grivni

ЄС і ЄІБ допоможуть МСП в Україні довгостроковим фінансуванням у гривні

 • 14596 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Єврокомісія і Європейський інвестиційний банк домовилися надавати довгострокове фінансування в національній валюті для малого і середнього безнесу в Україні. Про це йдеться у вступній промові європейського комісара з питань розширення та політики добросусідства Йоганнеса Хана на бізнес-форумі Східного партнерства 2017 року, передає УНН.

"На майбутньому саміті Східного партнерства в Брюсселі ми зобов'яжемся досягти подальших результатів до 2020 року і після нього. У тісній співпраці з нашими міжнародними фінансовими інститутами ми прагнемо стимулювати кредитування в національній валюті", - зазначив Й.Хан у промові.

"Уже сьогодні вранці з віце-президентом Худаком (віце-президент Європейського інвестиційного банку Вазіл Худак - ред.) ми підписали угоду, згідно з якою ЄС у співпраці з ЄІБ надаватиме довгострокове фінансування в національній валюті для МСП в Україні через наші змішані інструменти", - додав він.

Також він повідомив, що сьогодні вранці Європейський інвестиційний фонд і місцеві банки з Грузії, Молдови та України підписали гарантійні угоди, що фінансуються ЄС, для поліпшення доступу до фінансування для МСП, що працюють в рамках угоди про зону вільної торгівлі.

Нагадаємо, в ЄС відзначили, що "план Маршалла" для України вже діє.

Українські Національні Новини

Політика