ukenru
yes-gotoviy-nadati-dopomogu-postrazhdaliy-vid-tsunami-indoneziyi

ЄС готовий надати допомогу постраждалій від цунамі Індонезії

 • 9875 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Європейський Союз готовий надати гуманітарну допомогу Індонезії, що потерпає від наслідків цунамі. З такою заявою виступили глава дипломатії ЄС Фредеріка Могеріні та єврокомісар з гуманітарної допомоги Христос Стиліанідес, повідомляє УНН

Посадовці ЄС висловили своє співчуття близьким усіх загиблих внаслідок цунамі, що накрило Зондську протоку ввечері 22 грудня та висловили готовність надати країні необхідну допомогу.

"У цей скрутний час Європейський Союз підтримує народ і владу Індонезії. Супутниковий сервіс ЄС для надзвичайних ситуацій Коперник активований, а гуманітарні експерти ЄС готові розгорнути свою діяльність. Ми готові надати будь яку необхідну допомогу і прискіпливо вивчаємо ситуацію", - йдеться в заяві Могеріні та Стиліанідеса.

Нагадаємо, станом на ранок 24 грудня число жертв стихії досягло 281, постраждали понад 1000 осіб. На даний момент 57 чоловік вважаються зниклими безвісти, проте очікується, що це число може вирости

Цунамі, що утворилося в Зондській протоці (між Явою і Суматрою) завдало удару по західній індонезійській провінції Бантен 22 грудня. Можливою причиною міг стати підводний зсув, що стався після виверження вулкана Кракатау. Серйозних руйнувань зазнали туристичні зони Аньєр і Танжунг Лесунг поблизу вулкану Анак Кракатау.

За попередньою інформацію громадян України серед постраждалих від цунамі в Індонезії немає. 

Українські Національні Новини

Новини Світу