ukenru
yes-dopomogla-ukrayini-z-rozrobkoyu-derzhstrategiyi-regionalnogo-rozvitku-minregion

ЄС допомогла Україні з розробкою держстратегії регіонального розвитку - Мінрегіон

 • 6930 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. За сприяння Євросоюзу в рамках проекту “Підтримка політики регіонального розвитку в Україні” вдалося створити необхідні правові та адміністративні інструменти для нової системи управління регіональним розвитком, зокрема, розроблено та схвалено державну стратегію регіонального розвитку на період до 2020 року. Про це під час підсумкової конференції заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з питань європейської інтеграції Роман Чуприненко, передає кореспондент УНН.

“Нам вдалося створити необхідні правові та адміністративні інструменти для нової системи управління регіональним розвитком. Що було зроблено? Розроблено та схвалено державну стратегію регіонального розвитку на період до 2020 року та план заходів з її реалізації”, - зауважив він.

Також Р. Чуприненко, зазначив, що в рамках програми було створено онлайн-платформу державного фонду регіонального розвитку для здійснення прозорого відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які зможуть фінансуватися за рахунок цього фонду.

Не менш важливо те, що створена мережа практики у сфері регіонального розвитку РЕГІОНЕТ, яка стала ресурсом для професійних рекомендацій.

Додамо, що програма “Підтримка політики регіонального розвитку в Україні” фондується Європейським Союзом, починаючи з січня 2013 року і продовжуватиметься до лютого 2017.

Як повідомляв УНН, реалізацію 90 проектів за кошти фонду регіонального розвитку завершать на Закарпатті до кінця року.

Українські Національні Новини

Політика