yemenski-khusyty-zaiavyly-pro-ataku-na-sudna-trokh-krain

Єменські хусити заявили про атаку на судна трьох країн

 • 32958 переглядiв

Підтримувані Іраном єменські хусити заявили, що протягом останніх 72 годин запустили ракети і безпілотники по британських, американських та ізраїльських кораблях у Червоному, Аравійському та Індійському морях.

Підтримувані Іраном єменські хусити заявили в неділю, що запустили ракети і безпілотники по британських, американських та ізраїльських кораблях. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Угруповання, підтримуване Іраном, заявило, що воно атакувало британський корабель і кілька американських фрегатів у Червоному морі, а в Аравійському морі та Індійському океані – два ізраїльські судна, що прямували до ізраїльських портів.

Операції відбулися протягом останніх 72 годин, заявив військовий речник хуситів Ях'я Сарі в телевізійній заяві, не надавши подальших подробиць атак.

Великобританія і США також завдають ударів у відповідь проти хуситів.

Американські війська знищили мобільний зенітно-ракетний комплекс у контрольованому хуситами районі Ємену в суботу, повідомило Центральне командування США (CENTCOM).

Американські сили також збили безпілотний літальний апарат над Червоним морем, йдеться в заяві, з уточненням, що коаліційний корабель атакував і знищив одну протикорабельну ракету. Про поранених та ушкодження не повідомляється.

Доповнення

Раніше британська охоронна компанія Ambrey повідомила, що отримала інформацію про те, що в неділю в Аденській затоці було атаковано судно.

Крім того, в неділю ракета впала біля судна в Аденській затоці, але в результаті інциденту судно не зазнало ушкоджень, і ніхто з екіпажу не постраждав, повідомило агентство морських торгових операцій Великобританії (UKMTO).

США завдали ударів по складах хуситів у Ємені23.03.24, 04:29

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Єменські хусити заявили про атаку на судна трьох країн

     • 32958 переглядiв

    РДК завершив гарячу фазу операції на території Росії

     • 105683 переглядiв

    На Київщині працює ППО

     • 49127 переглядiв

    Росіяни обстріляли Часів Яр, одна людина загинула

     • 31552 переглядiв