yehypet-shchodnia-propuskatyme-200-vantazhivok-z-humanitarnoiu-dopomohoiu-v-hazu-pislia-pochatku-peremyria

Єгипет щодня пропускатиме 200 вантажівок з гуманітарною допомогою в Газу після початку перемир'я

 • 19546 переглядiв

Після припинення вогню Єгипет щодня пропускатиме в Газу 200 вантажівок з гуманітарною допомогою, а також паливом. Перемир'я, досягнуте за сприяння Катару, передбачає обмін полоненими і є прагнення, аби воно привело до постійного припинення вогню

Єгипет збирається щодня пропускати 200 вантажівок із гуманітарною допомогою до сектору Гази після набуття чинності угоди про перемир'я, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Єгипет заявив, що щодня в Газу в'їжджатимуть 200 вантажівок з гуманітарною допомогою, 130 тисяч літрів дизельного палива та чотири вантажівки з бензином. Це було б кроком уперед порівняно з поточними поставками через пункт пропуску "Рафах", але все ж таки набагато меншим, ніж необхідно, на думку ООН та інших агентств з надання допомоги.

Ізраїль заявив, що перемир'я може тривати довше за перші чотири дні, якщо бойовики звільнятимуть не менше ніж 10 заручників на день.

Передбачається, що перша пауза у семитижневій війні супроводжуватиметься звільненням 50 жінок та дітей-заручників, захоплених бойовиками, які вчинили атаку на Ізраїль 7 жовтня, в обмін на 150 палестинських ув'язнених із ізраїльських в'язниць.

Оперативний центр у Досі стежитиме за перемир'ям та звільненням заручників та має прямі лінії зв'язку в режимі реального часу з Ізраїлем, політичним офісом ХАМАС у Досі та Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ), зазначив спікер МЗС Катару Маджед аль-Ансарі.

Катар сподівається укласти наступну угоду про звільнення додаткових заручників із сектору Газа до четвертого дня перемир'я.

"Ми всі сподіваємося, що це перемир'я дасть шанс розпочати ширшу роботу з досягнення постійного перемир'я", - сказав він.

Перемир'я буде включати всеосяжне припинення вогню як на півночі, так і на півдні сектора Гази, заявив аль-Ансарі.

За словами аль-Ансарі, до першої групи заручників, яку буде звільнена, увійде 13 жінок та дітей.

Єгипет, який допомагав у посередництві між ХАМАС та Ізраїлем, підтвердив час початку перемир'я і те, що 13 заручників буде звільнено у другій половині дня, додавши у заявах своєї державної інформаційної служби, що він отримує списки бранців, які мають бути звільнені з обох сторін.

Нагадаємо

24 листопада о 7 годині ранку набуло чинності чотириденне перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС, укладене за посередництва Катару.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Негода залишила без світла міста і села у п'яти областях України

     • 16991 переглядiв

    55 країн підписали Декларацію ООН до 90-х роковин Голодомору

     • 18539 переглядiв

    Ще 1100 окупантів і 30 танків: Генштаб оновив дані про втрати ворога

     • 27393 переглядiв

    За добу українська армія відбила 48 ворожих атак – Генштаб

     • 19712 переглядiв

    Повітряні Сили знищили три "шахеди"

     • 19301 переглядiв

    Наступило 4-денне перемир’я між Ізраїлем та ХАМАСом

     • 18889 переглядiв