yehypet-predstavyv-plan-zavershennia-viiny-mizh-izrailem-ta-khamas

Єгипет представив план завершення війни між Ізраїлем та ХАМАС

 • 23206 переглядiв

Єгипет пропонує припинення вогню і обмін полоненими для припинення конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС.

Єгипет представив свій план завершення війни між Ізраїлем та ХАМАС, що включає три етапи, зокрема, звільнення всіх ізраїльских заручників. Про це повідомляє The Times of Israel, пише УНН.

Деталі

Ізраїльські офіційні особи підтвердили кільком івритським ЗМІ, що Єгипет представив нову пропозицію щодо перемир'я. 

Країна запропонувала три етапи завершення війни. Першим етапом буде двотижневе припинення бойових дій з можливістю продовження до трьох-чотирьох тижнів в обмін на звільнення 40 заручників - жінок, неповнолітніх і літніх людей.

У свою чергу, Ізраїль звільнив би 120 палестинських в'язнів. На цей час військові дії припиняться, ізраїльські танки будуть виведені, а в Газу надійде гуманітарна допомога.

На другому етапі за підтримки Єгипту пропонують провести "палестинські національні переговори", спрямовані на припинення розколу між палестинськими угрупованнями - в основному Палестинською адміністрацією і терористичним угрупованням ХАМАС - і формування технократичного уряду на Західному березі річки Йордан і в Газі, який би здійснював нагляд за відновленням Гази і підготував ґрунт для проведення палестинських парламентських і президентських виборів.

Ізраїль розглядає можливість не вбивати лідерів ХАМАС в обмін на завершення війни - ЗМІ25.12.23, 03:32

Третій етап включав би припинення вогню, звільнення решти ізраїльських заручників, в тому числі солдатів, в обмін на визначену кількість палестинських в'язнів, які перебувають в ізраїльських в'язницях, пов'язаних з ХАМАС і терористичним угрупуванням "Палестинський ісламський джихад", включно з тими, хто був заарештований після 7 жовтня. На цьому етапі Ізраїль виведе свої війська з міст Гази і дозволить вимушеним переселенцям з півночі анклаву повернутися до своїх домівок.

Доповнення

Як зазначаєтсья, лідер ХАМАС Ісмаїл Ганія напередодні повернувся до Катару після чотириденного візиту до Каїру, щоб обговорити єгипетську пропозицію з представниками терористичного угрупування. Паралельно до Каїра сьогодні прибула делегація "Ісламського джихаду" для переговорів з єгипетськими офіційними особами.

В тунелях Гази знайшли п’ять тіл ізраїльських заручників ХАМАС25.12.23, 09:25

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Єгипет представив план завершення війни між Ізраїлем та ХАМАС

     • 23206 переглядiв

    В Україні існує небезпека повторення епідемії кору

     • 24233 переглядiв

    У Криворізькому районі ППО збила ворожу ракету - ОВА

     • 26200 переглядiв

    В ПС ЗСУ повідомили про ракету в напрямку Кривого рогу

     • 27017 переглядiв