ukenru
yegipet-vidkriv-prikhovaniy-tunel-useredini-velikoyi-piramidi-gizi

Єгипет відкрив прихований тунель усередині Великої піраміди Гізи

 • 4611851 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. У четвер Єгипет повідомив про відкриття довгого коридору всередині Великої піраміди в Гізі, який був вперше виявлений на північній стороні споруди. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

За словами влади, коридор розміром 9 на 2 метри розташований над головним входом у знамениту будівлю та був виявлений за допомогою сканування. Функція камери нині невідома, хоча такі коридори часто ведуть до подальших археологічних відкриттів.

Камера була виявлена у рамках проекту Scan Pyramids, міжнародної програми, яка використовує сканування для вивчення недосліджених ділянок давньої структури.

«Але велике питання полягає в тому, був цей коридор створений для того, щоб зменшити навантаження на головний вхід або полегшити навантаження на простір, який ще належить відкрити», — сказав Мостафа Вазірі, голова Вищої ради Єгипту.

Додамо

Стародавня споруда є останнім дивом стародавнього світу, що зберігся, яка була побудована як королівська усипальниця близько 4500 років тому. Експерти розходяться в думках щодо того, як було побудовано цю та інші піраміди, тому навіть відносно невеликі відкриття викликають великий інтерес.

Єгипет часто публічно рекламує стародавні відкриття, щоб залучити більше туристів, що є основним джерелом іноземної валюти для північноафриканської країни, що потребує грошей. Сектор пережив тривалий спад після політичних заворушень і насильства, що відбулися після повстання 2011 року.

Українські Національні Новини

Культура