yediniy-reyestr-zbroyi-vzhe-stvoreno-55-zayavok-na-otrimannya-dozvolu-na-pridbannya-zbroyi

Єдиний реєстр зброї: вже створено 55 заявок на отримання дозволу на придбання зброї

 • 799421 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Сьогодні в Україні почав працювати Єдиний реєстр зброї, менше ніж за добу було зареєстровано понад 7 100 авторизованих користувачів. Крім того, вже створено 55 заявок на отримання дозволу на придбання одиниць зброї. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко, передає УНН.

Цитата

“За статистикою після запуску реєстру, на 23 червня, ми вже маємо користувачів, які заповнили свій профіль в реєстрі, їхня кількість перевищує 3200. Також було зареєстровано понад 7 100 авторизованих користувачів, які вже здійснили вхід до вказаного реєстру. Крім того, вже створено 55 заявок на отримання дозволу на придбання одиниць зброї”, - сказав Леонід Тимченко.

Деталі

Також, тепер правоохоронці будуть приїжджати до місць зберігання зброї та перевіряти умови зберігання. А дозвіл на зберігання буде діяти 3 роки.

А усі заявки до Єдиного реєстру будуть розглядатись якомога швидше.

“Якщо ми говоримо про робочі дні, і якщо ця подача буде відбуватиметься в робочі дні, то такий розгляд звернення може відбуватися майже миттєво або, скажімо, займати до 15 хвилин. Або, якщо таке звернення буде подано наприкінці робочого дня і є необхідність у поліцейських перевірити додаткову інформацію на наступний день, то це займатиме до однієї доби”, - повідомив заступник міністра внутрішніх справ України.

Також у майбутньому планується підключення реєстру до застосунку “Дія”.

“Громадянин буде отримувати витяг із реєстру, а також зможе подивитися інформацію про свою зброю безпосередньо в кабінеті громадянина. До речі, в перспективі ми плануємо цю функцію зробити також інтегрованою. В даному напрямку ми працюємо із Міністерством цифрової трансформації, і реалізація цього проєкт запланована на жовтень-листопад поточного року”, - заявив Тимченко.

Доповнення

З сьогоднішнього дня, 23 червня, в Україні починає функціонувати Єдиний реєстр зброї. Єдиний реєстр зброї, як зазначають в МВС, зробить зручним і доступним процес отримання дозволів на неї. Громадяни зможуть легко отримувати інформацію про свою зареєстровану зброю, якщо виникне така необхідність.

Реєстр допоможе автоматизувати облік зброї

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі