ye-riznytsia-mizh-zakripylysia-ta-zakripliuiutsia-humeniuk-pro-livyi-bereh-khersonshchyny

Є різниця між "закріпилися" та "закріплюються" - Гуменюк про лівий берег Херсонщини

 • 887 переглядiв

Українські війська продовжують бойові дії на лівому березі Херсонщини

На лівому березі Дніпра у Херсонській області триває бойова робота Сил оборони. Військові, використовуючи всі наявні сили та засоби, намагаються виконати головну задачу - відкинути максимально далеко підрозділи ворога. Про це повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у суботу, передає кореспондент УНН.

Лівобережжя Херсонщини - це складна ділянка нашої зони відповідальності, і робота там триває, бойова робота. Вона не вся підлягає розголосу, навіть за умов, що якусь частину ми вже змогли оприлюднити. Є велика різниця у термінах "закріпилися" та "закріплюються". Ми продовжуємо бойову роботу, і підрозділи морської піхоти працюють потужно

- розповіла Гуменюк.

Деталі

Вона зазначила, що українські військові, використовуючи всі наявні сили та засоби, намагаються виконати головну задачу - "відкинути максимально далеко підрозділи ворога для того, щоб полегшити життя в першу чергу правобережній Херсонщині, щоб їх менше обстрілювали".

За її словами, тим часом росіяни намагаються компенсувати успіхи ЗСУ, зокрема, використовують тактичну авіацію та дрони.

Доповнення

17 листопада у морській піхоті ВМС ЗСУ повідомляли, що Сили оборони провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро у Херсонській області та закріпилися на декількох плацдармах. Генштаб ЗСУ підтвердив операцію на лівобережжі Херсонщини.

18 листопада Генштаб повідомив, що українські війська продовжують утримувати позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області та закріплюються на зайнятих рубежах.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Reuters повідомило про складнощі в переговорах у ЄС щодо України

     • 2303 переглядiв