ye-kilka-putiniv-z-riznimi-prizvischami-zelenskiy-pro-nevdaliy-zakolot-prigozhina

"Є кілька путінів з різними прізвищами", – Зеленський про невдалий заколот пригожина

 • 3855013 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Україна має скористатися ослабленням росії та невдалим заколотом, що влаштував ватажок пвк "вагнер" євген пригожин. Про це заявив президент України Володимир Зеленський іспанській державній телерадіокомпанії RTVE, пише УНН. Глава держави вважає, що спроба бунту пригожина дуже послабила росію і це може допомогти звільненню українських земель.

Деталі

На думку Зеленського, просування вагнерівців по території росії означає, що країна слабка і влада вже не контролює нічого. Чиновники не розуміють, що відбувається та не здатні впливати на ситуацію.

І цією нагодою варто скористатися Україні, вважає Зеленський. На його переконання, це хороша можливість для деокупації.

Цитата

"Є кілька Путінів із різними прізвищами. Ситуація дуже слабка, і з огляду на це ми маємо використовувати все, щоб вигнати ворога з нашої землі", – заявив Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що Україна хоче "показати результати" на полі бою перед майбутнім самітом НАТО в Литві 11 липня. 

Читайте такожЗеленський провів Ставку: заслухали звіт по білорусі після "заколоту" пригожина, доручив Залужному і Наєву підсилити напрям

Контекст

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони росії, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". Міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності.

Згодом пригожин відмовився від таких планів, заявивши, що "розвертає колони", що прямували на москву.

У кремлі заявили про якісь домовленості, що кримінальну справу стосовно пригожина нібито закриють, а сам він "піде в білорусь". Про угоду оголосили після переговорів пригожина і білоруського правителя олександра лукашенка.

27 червня літак пригожина сів у білорусі. Того ж дня в росії заявили про закриття справи пригожина.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі