ukenru
yaponskiy-stribun-z-tramplinu-vstanoviv-rekord-zimovikh-olimpiyskikh-igor

Японський стрибун з трампліну встановив рекорд зимових Олімпійських ігор

 • 10752 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. За день до офіційного відкриття зимових Олімпійських ігор-2018 японцю Касай Норіакі вдалося встановити рекорд в історії зимових Олімпіад, передає УНН з посиланням на сторінку Олімпійського каналу на Youtube та сайт змагань.

45-річний японець взяв участь в кваліфікації у дисципліні стрибки на лижах з трампліну. Для спортсмена це вже восьма Олімпіада в кар'єрі.

Таким чином, Касаї став абсолютним володарем рекорду за кількістю проведених олімпіад, обігнавши російського саночника Альберта Демченко (7).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пхьончхані відбулись перші змагання Олімпіади-2018

Японець в кваліфікації показав результат в 117,7 балів і посів 20-ту сходинку, яка дозволила йому пробитися до наступного раунду змагань. Усього кваліфікувалися далі 50 учасників.

Зазначимо, що Касаї розпочав виступи на Олімпіадах в 1992-му році в Альбервілі (Франція). В Ліллехамері-1994 завоював "срібло", а на Іграх в Сочі-2014 "срібло" та "бронзу".

Крім того додамо, що Касаї є рекордсменом світу за кількістю стартів на етапах Кубка світу - понад 530 станом на січень 2018 року.

Українські Національні Новини

Спорт