ukenru
yaponiya-zayavila-sche-odin-protest-rosiyi

Японія заявила ще один протест Росії

 • 12013 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Токіо висловлює протест Москві у зв'язку з прокладанням оптоволоконного кабелю від російського острова Сахалін в сторону спірних островів Кунашир, Ітуруп, Шикотан і Хабомай. Про це заявив у понеділок генеральний секретар уряду Японії Есіхіде Суга, передає УНН з посиланням на видання ФАН.

"Перш за все, такого роду діяльність, яка спирається на захоплення, що не має законних підстав, не збігається з позицією Японії і викликає глибокий жаль", - сказав Суга.

Генсек кабміну Японії додав, що його країна по дипломатичних каналах донесла свою позицію до Москви. Керівництво Японії збирається продовжувати переговори з російською стороною щодо приналежності чотирьох островів. Це є основною перешкодою для укладення мирного договору між країнами.

Відзначено, що Росія 5 червня повідомила Японії, що Ростелеком планує прокладати оптоволоконний кабель від російського острова Сахалін у бік, як їх називає Росія, Курил - островів, через суперечку про приналежність яких Москва і Токіо з 1945 року не можуть підписати мирний договір. Партнером по реалізації проекту виступає компанія з Китаю.

Японія неодноразово заявляла протест Росії через спірні острови. У березні Токіо висловило протест Москві в зв'язку з проведенням навчань у районі островів.

Українські Національні Новини

Новини Світу