yaponiya-vislovila-protest-rosiyi-cherez-viyskovi-navchannya-z-kitayem

Японія висловила протест росії через військові навчання з Китаєм

 • 149648 переглядiв

Пекін нарощує військову співпрацю з Москвою і з кінця серпня бере участь у багатонаціональних навчаннях «Схід-2020» на Далекому Сході росії.

Деталі

Головний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно розкритикував навчання на спірних островах, які Японія називає Північними територіями, у Курильській гряді біля найпівнічнішого головного острова Японії Хоккайдо.

Він сказав, що міністерство оборони Японії помітило шість російських і китайських військових кораблів, які ведуть вогонь з кулеметів у бік Японського моря приблизно за 190 кілометрів на захід від мису Камуї.

«Японія продовжуватиме із серйозним занепокоєнням стежити за рухом цих кораблів і вживе всіх можливих заходів для проведення заходів щодо попередження та спостереження у водах, що оточують Японію», — заявив Мацуно на пресконференції.

Міністерство національної оборони Китаю заявило, що Пекін взяв участь у повітряних, наземних та військово-морських навчаннях у рамках навчань. У повідомленні йдеться, що китайська військово-морська тактична група провела спільні з росією навчання в Японському морі, у тому числі зі знищення мін, що дрейфують.

Доповнення

Японія висловила стурбованість з приводу зростання напруженості в Азії після вторгнення росії в Україну, побоюючись, що війна підсилює військову діяльність Китаю в Східній Азії, особливо навколо Тайваню, на який він претендує.

В даний час Японія переглядає свою стратегію національної безпеки та принципи оборони, щоб значно зміцнити свій військовий потенціал та посилити стримування.i

Японія неодноразово прагнула відновити суверенітет над спірними островами, які Москва захопила в часи Другої світової війни. Суперечка завадила двом країнам підписати мирний договір.

Раніше цього року росія оголосила про припинення мирних переговорів із Японією на знак протесту проти санкцій Токіо.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Букмекерська компанія 1xBet має російське коріння - Мосійчук

     • 393415 переглядiв