yaponiya-vidala-ridkisne-poperedzhennya-schodo-feykovogo-akauntu-u-sotsmerezhi-maska-x

Японія видала рідкісне попередження щодо фейкового акаунту у соцмережі Маска X

 • 287006 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Міністерство фінансів Японії закликало соціальну мережу X, раніше відому як Twitter, видалити акаунт, який видавав себе за головного валютного дипломата країни Масато Канду, пише ВВС, повідомляє УНН.

Деталі

Міністерство фінансів Японії повідомило, що в соціальній мережі Х є фейковий акаунт урядовця Масато Канду.

Як вказано, Мосадо Канда є впливовим голосом серед осіб, які визначають монетарну політику Японії. Його публічні коментарі можуть вплинути на вартість ієни щодо інших основних валют. За даними Reuters, акаунт, на який підписалися близько 550 користувачів, не коментував курс ієни або фінансові ринки. На акаунті було розміщено п'ять постів, останній з яких імітував поїздку пана Канди в Україну на початку цього тижня.

«Підтверджено існування фейкового акаунту в Twitter (Masato Kanda @Jgghkj_), який видавав себе за віце-міністра Канду Масато з Міністерства фінансів Японії. Будь ласка, не підписуйтесь на цей акаунт і не коментуйте його», - ідеться в рідкісному для міністерства дописі англійською мовою на платформі соціальних мереж.

Міністерство додало, що "наразі вимагає, щоб X (колишній Twitter) призупинив роботу фейкового акаунта".

У п'ятницю повідомлення на X показало, що акаунт було призупинено за порушення "Правил Twitter".

Доповнення

Єна довгий час вважалася безпечною валютою на світових фінансових ринках, яку інвестори традиційно купували під час кризових ситуацій. Однак в останні місяці ця валюта подешевшала щодо долара США. Це пов'язано з тим, що центральний банк Японії утримує свою основну процентну ставку на рівні нижче нуля, у той час як центральні банки по всьому світу різко підвищили свої процентні ставки. Вищі відсоткові ставки, як правило, роблять валюту більш привабливою для інвесторів. У результаті зменшується попит на валюту з боку країн з нижчими ставками, і ці валюти падають в ціні.

Минулого тижня Банк Японії зберіг відсоткові ставки на наднизькому рівні, але заявив, що дозволить їм зростати більш вільно. Тим не менш, єна ослабла до 143,89 за долар у четвер, що є найнижчим рівнем за останній місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Японії на храмі, який є Всесвітньою спадщиною ЮНЕСКО, вандали намалювали кота

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула тіла 44 полеглих захисників

     • 297321 переглядiв

    ДБР повідомило про підозру олігарху путіна гінеру

     • 265649 переглядiв