ukenru
yaponiya-v-lipni-pochne-vidavati-covid-pasporti-pro-vaktsinatsiyu

Японія в липні почне видавати COVID-паспорти про вакцинацію

 • 18871 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Японія, за повідомленнями місцевих ЗМІ, уже в наступному місяці планує почати видачу паспортів про вакцинацію від COVID-19. Про деталі розповів генеральний секретар кабінету міністрів Кацунобу Като на пресконференції в четвер, передає УНН.

Цитата:

"З точки зору якнайшвидшої видачі, ми спочатку будемо оформляти їх в письмовому вигляді, але продовжимо розглядати можливість (їх видачі - ред.) з упором на електронний формат", - сказав він.

Деталі

З його слів, цей сертифікат про вакцинацію буде видаватися місцевою владою.

Він додав, що пункти, які повинні бути зазначені в сертифікаті, включають запис про щеплення проти коронавірусу й інші, пов'язані з вакцинацією, пункти, але деталі будуть визначені в майбутньому з урахуванням тенденцій в інших країнах.

Місцевій владі про деталі розкажуть вже наступного тижня.

Видача паспортів про вакцинацію почнеться в період приблизно з середини по кінець липня, пишуть місцеві ЗМІ.

Раніше урядові джерела повідомили, що влада Японії попросить інші країни звільнити мандрівників, що мають документи про вакцинацію, від карантину або скоротити період карантину.

Доповнення

В Японії на 16 червня зареєстровано 777 643 підтверджених випадки COVID-19 з 14 187 смертельними наслідками, за даними ВООЗ. Станом на 5 червня 2021 року в країні введено 15 605 278 доз вакцин.

Тим часом Японія скасовує надзвичайний стан - за місяць до Олімпійських ігор в Токіо.

Українські Національні Новини

Новини Світу