ukenru
yaponiya-postupovo-vidmovitsya-vid-rosiyskoyi-nafti-ale-zberezhe-interesi-v-proektakh-na-sakhalini

Японія поступово відмовиться від російської нафти, але збереже інтереси в проектах на Сахаліні

 • 112943 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Японія поступово припинить імпорт російської нафти, зберігаючи свої інтереси в нафтогазових проєктах на Далекому Сході росії. Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, пише УНН з посиланням на Kyodo.

Деталі

Під час онлайн-зустрічі лідерів країн “Групи семи” (G7) Кісіда заявив, що Японія введе ембарго на нафту з рф у межах додаткових санкцій, накладених на Москву через її напад на Україну.

"Це дуже важке рішення, але єдність G7 зараз є найважливішою", - сказав він.

Заходи несуть за собою зміни для Японії, яка не бажала йти на цей крок, намагаючись диверсифікувати свої поставки, зазначає видання. У 2021 році на росію припадало 3,6 відсотка японського імпорту сирої нафти, після Саудівської Аравії, ОАЕ, Кувейту та Катару.

Водночас Кісіда зазначив, що проєкти на російському Сахаліні є життєво важливими для енергетичної безпеки країни, зокрема через те, що уряд та японські компанії володіють у них часткою.

“Ми будемо вживати заходів для поступового припинення діяльності таким чином, щоб мінімізувати негативний вплив на життя (японців - ред.) і підприємницьку діяльність, але наш план підтримки наших інтересів (в проєктах - ред.) залишається незмінним”, – сказав прем’єр-міністр.

Він не вказав конкретних термінів для цих кроків, лише наголосив, що Японія скоротить або припинить імпорт "згідно з вимогами часу".

Раніше

Міністр економіки, торгівлі та промисловості Японії Коїті Хагіуда відвідав Вашингтон, щоб обговорити з топ-посадовцями США шляхи зменшення енергетичної залежності від росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу