yaponiia-ye-tretim-naibilshym-donorom-findopomohy-dlia-ukrainy-za-2023-rik-biudzhet-otrymav-37-mlrd-dolariv-minfin

Японія є третім найбільшим донором фіндопомоги для України: за 2023 рік бюджет отримав 3,7 млрд доларів - Мінфін

 • 28429 переглядiв

Японія є третім найбільшим донором фінансової допомоги Україні. У 2023 році ця країна надала до Державного бюджету України 3,7 млрд доларів США, це є як пільгове фінансування, так і гранти. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну, пише УНН.

У 2023 році Японія є одним з найбільших донорів за обсягом фінансування, спрямованого на зміцнення бюджетної системи країни в умовах війни. Вдячний Уряду Японії за безпрецедентну та масштабну підтримку, а також за лідерство в консолідації уваги до потреб України під час головування Японії у G7 у 2023 році. Від початку повномасштабного російського вторгнення Японія спрямувала фінансову допомогу Україні обсягом близько 4,2 млрд доларів США, в тому числі включаючи проектне фінансування

- наголосив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Деталі

Зазначається, що фінансування від Японії допомогло забезпечити підтримку соціального сектору, відновлення постраждалої критичної інфраструктури, сфери охорони здоровʼя та освіти.

Нагадаємо

Як раніше писав УНН, Японія збільшила свій військовий бюджет на 2024 рік до 56 мільярдів доларів, що на 16,5% більше, ніж у 2023 році, на тлі побоювань щодо військової експансії Китаю і росії. Бюджет дасть змогу фінансувати модернізацію оборонних технологій, включно з гіперзвуковими ракетами та есмінцями Aegis.

Японія погодила передачу ракет Patriot США на тлі ракетних атак рф на Україну - ЗМІ 22.12.23, 12:51

Ольга Розгон

Економіка

    Популярні

    Новини по темі