ukenru
yakscho-yes-pripinit-sanktsiyniy-tisk-na-rf-to-yiyi-tanki-budut-v-budapeshti-mzs-vidreaguvalo-na-zayavu-orbana

Якщо ЄС припинить санкційний тиск на рф, то її танки будуть в Будапешті: МЗС відреагувало на заяву Орбана

 • 272728 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Якщо Європейський Союз припинить санкційний тиск на росію та військову допомогу Україні, то російські танки будуть у Будапешті швидше, ніж хтось з угорського уряду зможе додзвонитися в москву. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко коментуючи новий закид прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, передає УНН.

Так, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що підтримка України з боку ЄС шляхом санкцій і військової допомоги збільшує ризик поширення війни на територію блоку.

Цитата

«Якщо ЄС припинить санкційний тиск на росію та військову допомогу Україні, то російські танки, але ми цього жодним чином не бажаємо, будуть в Будапешті швидше, ніж хтось з угорського уряду зможе додзвонитися в Москву. Українці платять власними життями за мир і спокій в європейських містах. Не потрібно цього забувати», - написав Ніколенко у Facebook.

Він зазначив, що допомога Україні - не благодійність.

«Це, насамперед, інвестиції Європи у власну безпеку. Лише спільними зусиллями можливо зупинити російську загрозу», - наголосив Ніколенко.

Доповнення

Раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступав з промовою у парламенті, під час якої поскаржився на санкції, запроваджені Заходом проти росії, а також заявив, що війна в Україні затягнеться на довгий час.

Українські Національні Новини

Політика