yakscho-voni-vizmut-bakhmut-tam-vidkriyetsya-doroga-na-slovyansk-ta-kramatorsk-zelenskiy-poyasniv-strategichne-znachennya-mista

"Якщо вони візьмуть Бахмут - там відкриється дорога на Слов'янськ та Краматорськ": Зеленський пояснив стратегічне значення міста

 • 943460 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Стратегічне значення Бахмута, де тривають найактивніші бойові дії на лінії фронту, полягає в тому, що при взятті ворогом цього населеного пункту, росіянам відкривається дорога на Слов'янськ і Краматорськ, що й надалі наблизить їх до великих міст, пояснив в інтерв'ю WELT президент Володимир Зеленський, передає УНН.

Деталі

Коментуючи важливість Бахмута, Зеленський зазначив, що це маленьке місто, як і всі інші населені пункти в цьому районі. Однак усі вони перебувають у критичному стані. Більша частина населення покинула місто, багато хто загинув.

Цитата

“Що стосується Бахмута, то це не наказ збройним силам утримувати позицію на смерть. Ця війна не про те, щоб залишитися і померти, але ми на своїй землі і будемо захищати її, поки можемо. Росіяни прекрасно знають, що Бахмут відкриє їм дорогу на Слов'янськ і Краматорськ. Слов'янськ — не мегаполіс, а Краматорськ — велике місто. І це якраз їхня велика мета на сході України. Кожне маленьке містечко на кшталт Бахмута, яке беруть окупанти, наближає їх до великих міст”, – пояснив Президент.

Зокрема, Глава держави зазначив, що кожен маленький населений пункт на Донбасі, залишений українською армією, наближає росіян на один крок до адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей. З цієї причини українські захисники чинять опір у Бахмуті.

Доповнення

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, якщо українська армія покине населений пункт Бахмут, тоді “інше місто стане новим Бахмутом”.

Найскладніша та найгарячіша на сьогодні ситуація відбувається на Бахмутському та Вугледарському напрямках, проте українські військові тримаються та завдають ворогу максимальних втрат. На думку Володимира Зеленського, Бахмут – це жива стіна, яка дозволяє готуватися до деокупації всіх територій.

Згідно зі свіжими даними британської розвідки, окупанти продовжують наступати в районі Вугледара, Кремінної та Бахмута на сході країни. Водночас, росіяни зазнають великих втрат, особливо в Бахмуті та Вугледарі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США оголосять нові санкції проти росії – Байден

     • 582876 переглядiв