yakscho-rosiya-vikoristaye-yadernu-zbroyu-v-ukrayini-vona-opinitsya-u-viyni-proti-nato-senat-ssha

Якщо росія використає ядерну зброю в Україні, вона опиниться у війні проти НАТО - Сенат США

 • 5607381 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. У тому випадку, якщо рф використає ядерну зброю в Україні, щоб спробувати зупинити контрнаступ ЗСУ, країни НАТО вважати це нападом на сам Альянс. Відповідний проєкт резолюції у Сенаті зареєстрували демократ Річард Блументал і республіканець Ліндсі Грем, повідомляє Голос Америки, пише УНН.

Цитата 

"Ми вважаємо, що ядерна зброя, використана в Україні, здійснить викид радіації на великі території у Європі, де розташовані союзники НАТО", - заявив Грем під час пресконференції у Конгресі й процитував слова президента США Джо Байдена про те, що загроза використання росією ядерної зброї реальна.

“Це не якась безвідповідальна або панічна резолюція, вона заснована на фактах і науці й призначена для того, щоб відправити послання володимиру путіну та його військовим: вони будуть знищені, їх буде стерто, якщо вони використають тактичну ядерну зброю чи якщо вони знищать АЕС таким чином, що це загрожуватиме довколишнім країнам НАТО. Стаття 5 (статуту НАТО про колективну оборону - ред.) існує не просто так. Вона захищає не лише проти конкретних перетинів кордонів з боку військовиків, але шкода, заподіяна нашим союзникам по НАТО, містить наші зобов'язання, коли йдеться про ворожу силу", - додав республіканець. 

Деталі 

Грем зауважив, що розміщення російської ядерної зброї в білорусі викликає занепокоєння і є провокативним, а також сказав, що загроза використання росією ядерної зброї - найвища з часів Карибської кризи, й найкращий спосіб запобігти цьому - це чітко пояснити росіянам наслідки таких дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України закликає Групу Семи та ЄС вжити термінові заходи, аби не допустити ядерну катастрофу з терактом на ЗАЕС

"І наше повідомлення до тих, хто оточує путіна, що якщо ви зробите це, якщо ви виконаєте його наказ, якщо він колись його дасть, ви можете очікувати на масивну відповідь від НАТО, і ви опинитесь у війні проти НАТО".

З тим, як українці матимуть все більше успіху на полі бою й відвойовуватимуть власні землі, путін матиме все більше спокуси використати ядерну зброю проти України або підірвати найбільшу у Європі Запорізьку атомну електростанцію, заявив сенатор Блументал.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Запоріжжі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 4698803 переглядiв

    У російському курську нічна “бавовна”

     • 1835703 переглядiв