ukenru
yakscho-kongres-ne-vidilit-groshi-na-stinu-na-kordoni-z-meksikoyu-todi-mi-zakriyemo-kordon-povnistyu-tramp

Якщо Конгрес не виділить гроші на стіну на кордоні з Мексикою, тоді ми закриємо кордон повністю - Трамп

 • 9724 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Президент США Дональд Трамп пригрозив повністю закрити кордон з Мексикою, якщо Конгрес не виділить у бюджеті кошти на будівництво загорожі на межі з сусідньою країною. Про це американський лідер заявив у своєму мікроблозі в Twitter, передає УНН із посиланням на DW.

"Ми будемо змушені закрити південний кордон повністю, якщо демократи-обструкціоністи не дадуть нам грошей, щоб закінчити стіну, а також не змінять сміховинні імміграційні закони, якими обтяжена наша країна", - написав Трамп.

Він також поскаржився на збитки для США у торгівлі з Мексикою, зазначивши, що Сполучені Штати втрачають дуже багато грошей та мають захищати свої інтереси.

"Ми збудуємо стіну або закриємо південний кордон", - підсумував Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Трампа відмовилися від додаткових свідчень у "російській справі"

Закриття кордону поверне американсько-мексиканські відносини в ті часи, коли ще не діяла угода про зону вільної торгівлі NAFTA між Канадою, Мексикою та США, вважає американський лідер.

Це "поверне нашу автомобільну промисловість у Сполучені Штати, де їй і належало б бути"

Водночас Трамп не згадав про нову торговельну угоду USMCА, яку він нещодавно підписав з двома сусідніми країнами на заміну NAFTA, та яку неодноразово оцінював як величезний стимул для американської торгівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп назвав “тупістю” небажання демократів будувати стіну на кордоні з Мексикою

Нагадаємо, демократи категорично відмовляються підтримати запропонований президентом Дональдом Трампом проект будівництва загорожі на кордоні з Мексикою, реалізація якого коштуватиме понад п'ять мільярдів доларів США. Натомість демократи готові виділити на ці цілі 1,3 мільярда доларів. Через ці розбіжності Конгрес не зміг ухвалити державний бюджет.

Тому з 22 грудня через технічну відсутність фінансування в США почався так званий частковий "шатдаун".

Нагадаємо, більше американців звинувачують у частковому припиненні роботи уряду президента Трампа, ніж демократів у Конгресі.

Українські Національні Новини

Політика