ukenru
yakscho-deputati-slugi-narodu-ne-skhamenutsya-yikh-spitkaye-dolya-kozaka-gavrilyuka-ekspert

Якщо депутати “Слуги народу” не схаменуться, їх спіткає доля козака Гаврилюка – експерт

 • 20106 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. За кілька місяців негативне ставлення до партії "Слуга народу" виросло майже на 40%. Якщо депутати монобільшості не припинять конфліктувати між собою, це призведе до перевиборів, а нинішніх “слуг народу” спіткає доля козака Гаврилюка, який був нардепом, а наразі працює таксистом. Про це на сторінці в Facebook написав політичний експерт Владислав Дзівідзінський, передає УНН.

Посилаючись на результати свіжих соцопитувань Центру Разумкова та КМІС, він зазначив, що зараз майже 47% українців негативно оцінюють роботу партії “Слуга народу”, а 36% респондентів взагалі вважають, що монокоаліція шкодить країні. На думку експерта, розчарування українців викликане постійними конфліктами депутатів всередині політсили та низькою ефективністю роботи монобільшості. Це, в свою чергу, може призвести до розпуску парламенту та позачергових виборів.

“Монобільшість пішла тим же шляхом, що і свого часу коаліція Народного Фронту та БПП. Депутати не розуміють, що атакуючи як один одного, так і державні інституції, вони пиляють стілець, на якому сидять. Багато депутатів поводяться так, ніби вони опозиція, забуваючи, що вони є владою. У публічних конфліктах, відстоюючи інтереси невеликих груп, вони підривають єдність і приведуть СН до того ж, до чого прийшли НФ і БПП трохи менше року тому – до позачергових перевиборів Верховної Ради. Рейтинги це підтверджують”, – написав Дзівідзінський.

За словами експерта, зараз рейтинг партії тримається виключно на високому рівні довіри до Володимира Зеленського. Тому єдиний спосіб для СН зупинити падіння рейтингів – розробити єдину позицію і стратегію щодо ключових питань. Дзівідзінський вважає, якщо “слугам народу” так і не вдасться об'єднатися, щоб працювати ефективно, після перевиборів більшість із них не потрапить до нового скликання ВРУ та закінчить як колишній нардеп козак Гаврилюк.

“Слуг обирали з надією, що це буде єдина команда, яка зможе швидко і ефективно вирішувати проблеми країни. Але натомість отримали перманентні скандали, злив інформації та викриття один одного. Тримаються вони зараз на одному – рейтинг президента Зеленського. Який запас міцності цього рейтингу достеменно невідомо, але точно не безмежний. Варіанти зараз для них всього два: або депутати зможуть виробити єдину позицію і почати ефективно працювати. Або країну чекає чергова політична криза і перевибори в парламент. Чи переобереться знову хоча б половина з них, чи у нас стане на пару сотень таксистів більше – відкрите питання. Загалом, якщо слуги народу не схаменуться, то можуть повторити долю Гаврилюка”, – заявив експерт

Українські Національні Новини

Політика