yakscho-bilorus-priyednayetsya-do-viyni-z-ukrayinoyu-yiyi-chekaye-politichne-samogubstvo-opozitsiya

Якщо білорусь приєднається до війни з Україною її чекає "політичне самогубство" - опозиція

 • 227926 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська, яка перебуває у вигнанні в Литві, в середу заявила, що лукашенко вчинить "політичне самогубство", якщо залучить білоруські збройні сили до війни в Україні. Про це УНН пише посилаючись на AFP.

Цитата

"Якщо він змусить нашу армію брати участь в Україні, це буде для нього політичним самогубством", - сказала вона перед виступом на щорічній конференції головної опозиційної лейбористської партії Великої Британії в Ліверпулі.

"Навіть ті люди, які за цей режим і союзники лукашенка, вони проти війни в Україні".

Деталі

40-річна Тіхановська виступила із критикою "фіктивних" голосувань за анексію, проведених цього тижня прокремлівською "владою" в чотирьох підконтрольних Москві областях України.

"Всі бачили, що армія кремля не така сильна, що король голий. Отже, жодна нормальна країна не визнає цей референдум", — додала вона.

Тіхановська наголосила, що лукашенко успішно використав свій власний "так званий референдум" на початку цього року, щоб дати йому законні кошти для розміщення російської ядерної зброї в країні.

"Ми стурбовані тим, що ядерна зброя може бути запущена з території білорусі", - сказала лідер опозиції.

"Можливо, нашу країну буде використано для таких, ганебних, злочинних цілей, і, звичайно, це буде катастрофа".

Тіхановська, яку Захід вважає справжнім переможцем президентських виборів у серпні 2020 року, що зберегли лукашенка при владі, проте стверджувала, що "референдуми" цього тижня поставили автократа, що старіє, у "важке становище".

лукашенко перебуває у "дуже тендітному становищі", заявила лідер опозиції, додавши, що білоруські дисиденти "створюють на нього дедалі більше точок тиску".

Враховуючи, що після нещодавньої часткової мобілізації путіна очікується зростання російської військової активності в білорусі, цей опір включає використання прихованих каналів для спілкування з білоруськими військовими та "елітними" діячами.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти роздали кримським татарам 1500 повісток – Ташева

     • 98842 переглядiв

    НАТО назвало витоки з "Північного потоку" саботажем

     • 201528 переглядiв