ukenru
yakscho-benzin-i-podeshevshaye-to-lishe-naprikintsi-roku-ekspert

Якщо бензин і подешевшає, то лише наприкінці року - експерт

 • 6959 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. До кінця року паливо на українських АЗС може подешевшати. Про це в ефірі однієї із українських радіостанцій сказав експерт паливного ринку Леонід Косянчук, передає УНН.

"Можливо, це (зниження вартості пального, - ред.) відбудеться ближче до кінця року, коли наступить зима і споживання різко спаде. Поки що ми цього не спостерігаємо. З року в рік в цей період відбувалось зниження цін на зовнішньому ринку. Але на жаль, цей рік не схожий на решту років, що ми вже пройшли", - сказав він.

Л.Косянчук додав, що найближчим часом водіям не варто розраховувати на здешевлення пального.

"Я не думаю, що в найближчий час відбудеться зниження вартості чи то нафти, чи то нафтопродуктів. Такий тренд сьогодні створився на зовнішньому ринку, що в мене немає гарних новин щодо здешевшання", - пояснив він.

Нагадаємо, за даними експертів ринку, АЗС зацікавлені в зниженні ціни на паливо не менше за водіїв.

Зокрема, за словами генерального директора мережі АЗС WOG Сергія Корецького, здорожчання будь-якого товару призводить до зменшення купівельної спроможності споживача, і водії, на жаль, не виняток.

"Тільки протягом останніх двох років ринок нафтопродуктів в Україні скоротився на третину. І, на сьогодні, ця негативна тенденція зберігається," - додав він.

Українські Національні Новини

Економіка