ukenru
yak-unn-rosiyskiy-fregat-v-azovskomu-mori-shukav

Як УНН російський фрегат в Азовському морі шукав

 • 19543 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Сьогодні інформаційне агентство "УНН" цілий день намагався отримати коментар від представників української влади щодо інформації видання Reuters про російський ракетний фрегат, який рухається в напрямку Азовського моря з Криму. Однак змістовної відповіді ніхто так і не дав.

Спочатку, Українські національні новини звернулись по інформацію до Головного оперативного управління генерального штабу Збройних сил України, де УНН повідомили наступне: "Все, що є у відкритому просторі, інформація, вона опрацьовується і моніториться. Ви ж не зазначили, що вона в територіальних водах України, а все, що зовні відбувається, в тому числі в країні-противнику, це в компетенції розвідників і вони цим займаються". Крім того, у Міноборони додали, що дане питання у компетенції МЗС, оскільки саме Міністерство закордонних справ має давати реакцію України на ці події.

Після цього УНН звернувся до Міністерства закордонних справ України, де зазначили, що не компетентні коментувати інформацію, поки вона не була підтверджена у Міністерстві оборони.

"По Азову, на жаль, ми поки не можемо коментувати, бо Міноборони має спочатку підтвердити офіційно – така процедура", - розповіли дипломати.

Після цього, УНН вирішило звернутись по допомогу ВМС, де на питання про Азов зазначили, що з цього питання треба звернутись "до прикордонної служби і до розвідки". Додзвонившись в ДПСУ, журналісти отримали відповідь про те, що прикордонники наразі не мають такої інформації, порекомендували телефонувати до ВМС.

Відповіді від Служби безпеки України УНН так і не отримав.

Як повідомляв УНН, фрегат був помічений на відстані в 1,5 морських миль від кримського узбережжя в районі міста Феодосії, очевидці стверджують, що на його борту помічений вертоліт.

Українські Національні Новини

Політика