yak-peretvoriti-ukrayinu-na-energetichniy-khab-yevropi-galuschenko-proviv-peregovori-iz-zastupnikom-blinkena

Як перетворити Україну на енергетичний хаб Європи: Галущенко провів переговори із заступником Блінкена

 • 85697 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Міжнародна допомога українській енергетиці є надзвичайно важливою для відновлення і реформування галузі. Такі ідеї просував у Вашингтоні очільник Міненерго Герман Галущенко під час зустрічі із заступником Держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Пайєттом, передає УНН.

Цитата

“Ми детально говорили про допомогу українському енергосектору. Але не лише про те, як пройти цю зиму. Ішлося про допомогу в більш глобальному контексті того, як Україна має стати частиною європейської енергосистеми, у який спосіб ми можемо підсилити енергетичну безпеку регіону”, — розповів про результати перемовин Герман Галущенко.

Деталі

Міністр енергетики підкреслив, що ворог продовжує атакувати українську енергетику. Впродовж останніх тижнів об’єкти енергетичної інфраструктури росіяни атакували 60 разів. Після кожної нової атаки потреби в енергетичному обладнанні зростають, а тому допомога партнерів українському енергосектору має вкрай важливе значення.

На зустрічі із американськими колегами також говорили про підготовку України до опалювального сезону 2024/2025 років. Очільник Міненерго підкреслив, що в її межах має бути проведена масштабна децентралізація генерації, забезпечено максимальну підтримку переходу існуючих технологій генерації на більш ефективні та гнучкі, орієнтовані на базове навантаження та пікове споживання.

Під час зустрічі також говорили про інтеграцію українського та європейського енергетичних ринків і перспективи перетворити Україну після війни на найбільшого експортера електроенергії в Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державні частки ще п’яти обленерго передали “Українським розподільним мережам”

За словами Галущенка, США зацікавлені у прискоренні “зеленого” переходу України і готові надавати відповідну підтримку.

Крім того, сторони обговорили залучення американських трейдерів до використання українських підземних сховищ газу, співпрацю у розбудові інтерконекторів та поглиблення співпраці в атомній галузі.

Джеффрі Пайєтт своєю чергою запевнив, що Сполучені Штати продовжуватимуть підтримку українського енергосектору і зацікавлені у напрацюванні найефективніших механізмів її забезпечення.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Барабанщик Slipknot залишив гурт

     • 98285 переглядiв