ukenru
yak-otrimati-novenku-khatu-vid-zabudovnika-istoriya-odnogo-brovarskogo-aktivista

Як отримати новеньку хату від забудовника – історія одного броварського активіста

 • 14888 переглядiв

Довготривале протистояння місцевих жителів Броварів із забудовником “Альянс Новобуд” триває з минулого року. Однак з того часу ряди активістів за збереження лісопарку замість висоток порідшали, повідомляє УНН.

Сьогодні у соцмережах броварчани активно обговорюють моральні якості одного із активістів міста – Миколи Ткача. Як з’ясувалося донедавна він активно підтримував броварчан у боротьбі за збереження лісопарку міста, на місці якого заплановано зведення чергових висоток “Альянс-Новобуду”. Все змінилося після того, як активісту надійшла пропозиція чи то відремонтувати, чи то збудувати новеньку хату.

За словами депутата Броварської міськради Сергія Іллюхіна, з самого початку було зрозуміло, що з цим активістом слід бути обережним, оскільки у нього самого є свої “скелети у шафі”.

Вчора були співробітники охорони, яких найняв забудовник, були кілька машин із ті тушками невідомого походження але вони не втручались бо активістів було досить мало і це було все неочікувано посеред дня. Була масова вирубка і вчора ввечері активісти спільно із депутатами намагалися потрапити на це місце вирубки яке було оточене. Частину пропустили, і вже по порахованих пеньках забудовником вже зрізано більше дерев, ніж йому надавався дозвіл на те виконкомом. І він вчора апелював про те що там мало сосен. Тому це вже є встановлені факти, кількість пеньків уже більше.

“Я скажу не тільки за Миколу, я знаю ще кілька активістів, хто виступали досить активно за захист. Я не скажу, що вони займались цим виключно зі своєї вигоди, я не виключаю, що вони дійсно були щиро зацікавлені у тому, щоб ці дерева залишились.

Але зараз питання у тому, що їх або залякали, або що більш ймовірно, як у випадку із Миколою Ткачем – просто банально перекупили.

Нас попереджали, що він працював у міській раді, у нього там зв'язки і та ділянка на якій будинок стоїть – вона також отримана, ну відомо як отримуються такі ділянки, безкоштовно. Тому нас попереджали, що з ним потрібно обережно, але до нас долучались всі, хто був за захист дерев.

І він фактично вставив нам ніж у спину тому що саме у вирішальний момент обговорення меморандуму - він різко почав агітувати за меморандум, за те що давайте вирубимо – а далі парк збудуємо... І те настільки він був активний у захисті – рівно так само він почав у зворотньому напрямку діяти”, - розповів С.Іллюхін.

Причиною такої різкої зміни ідеології активіста став будинок, який будівельники “Альянс Новобуд” зводять для нього.

“Будівельники, які були помічені на будівельних майданчиках забудовника, вони раптом почали добудовувати йому різко будинок, який кілька років стояв і у нього не було грошей на його добудову”, - зазначив депутат.

Нагадаємо, Громада Броварів обурена намірами забудовника “Альянс Новобуд” звести чергові житлові будинки на місці зеленої зони міста.

Також нагадаємо, компанію "Альянс Новобуд" ( ЖК Зелений квартал та ЖК Лісовий квартал) пов'язують з Віктором Поліщуком, який володіє мережею магазинів "Ельдорадо", страховою компанією "Форте" та БЦ "Гулівером", який був арештований Генпрокуратурою в рамках кримінального провадження. Крім того, проти В.Поліщука можуть ввести антиросійські санкції через його родинні зв'язки з прем'єр-міністром Д.Медведєвим. Тож експерти не виключають можливий арешт усіх активів В.Поліщука.

Українські Національні Новини

Київ