ukenru
y-stoltenberg-nato-i-rf-mayut-gliboki-rozbizhnosti-schodo-ukrayini

Й.Столтенберг: НАТО і РФ мають глибокі розбіжності щодо України

 • 11538 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Союзники у НАТО і Росія мають глибокі розбіжності з приводу ситуації в Україні. Про це йдеться в оприлюдненій у понеділок заяві Генерального секретаря Альянсу Йєнса Столтенберга за підсумками засідання Ради РФ-НАТО, передає УНН.

"Перша тема, яку ми обговорювали, була криза в і навколо України. Союзники і Росія мають глибокі розбіжності з приводу кризи", - сказав Й.Столтенберг.

З його слів, сьогодні союзники у НАТО "знову заявили про свою рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України".

"Союзники не визнають і не будуть визнавати незаконну і нелегітимну анексії Криму Росією", - додав Генсек НАТО.

Він також зауважив, що ситуація на сході України "продовжує викликати глибоке занепокоєння".

"Порушення режиму припинення вогню досягли рекордного рівня за останні кілька місяців. Важке озброєння не було відведене. І спостерігачі ОБСЄ неодноразово ставали мішенями", - зазначив Й.Столтенберг.

"Мінські угоди забезпечують план врегулювання конфлікту на сході України. Всі сторони-підписанти повинні у повному обсязі виконувати свої зобов'язання. І союзники закликали Росію використовувати свій значний вплив на бойовиків, щоб виконати свої зобов'язання в повному обсязі", - додав Генсек НАТО.

Українські Національні Новини

Політика