ukenru
wsj-ssha-mayut-namir-peredati-ukrayini-rszv-yaki-zmozhut-vrazhati-tsil-na-vidstani-ponad-64-km

WSJ: США мають намір передати Україні РСЗВ, які зможуть вражати ціль на відстані понад 64 км

 • 237882 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Адміністрація американського президента Джо Байдена планує надати Україні реактивні системи, здатні вражати цілі на відстані понад 40 миль (64,4 км). Про це вперше повідомило американське видання The Wall Street Journal із посиланням на свої джерела, пише УНН.

Цитата

"Керована Реактивна система залпового вогню, яку планують відправити США, має приблизно вдвічі більшу дальність удару, ніж гаубиці M777, які США надали Україні", - зазначає видання.

Деталі

Минулого тижня джерела повідомили, що Білий дім близький до ухвалення рішення про те, які системи надати Києву, але не назвали конкретної зброї, яка буде відправлена.

У понеділок Байден заявив, що Сполучені Штати не відправлять Україні ракетні системи, які можуть досягти території росії.

За інформацією WSJ, США можуть поставити Україні установки M31 GMLRS (Guided Multiple Launch RocketSystem).

Як зазначається, системи, які США планують відправити, мають набагато менший радіус дії, ніж тактико-ракетний комплекс, який використовується американською армією, який може пролетіти понад 185 миль і який адміністрація не включає наступний пакет озброєнь для України.

Контекст

Адміністрація Байдена готується посилити озброєння, яке вона пропонує Україні, надіславши передові ракетні системи великої дальності, які є головним запитом українських офіційних осіб.

Адміністрація схиляється до того, щоб відправити системи Україні в рамках більшого пакету військової допомоги та допомоги у сфері безпеки, про що може бути оголошено наступного тижня.

Система, яку просить Україна — це високомобільна артилерійська ракетна система, відома як HIMARS, здатна стріляти багатьма типами боєприпасів, як і РСЗВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РСЗВ. Чому Україна заговорила про них зараз і скільки потрібно, щоб відкинути ворога на Сході

Проте адміністрація Байдена протягом кількох тижнів відмовлялася від відправлення систем на тлі побоювань, висловлених у Раді національної безпеки, що Україна може використати нову зброю для проведення наступальних атак на території росії.

Адміністрація мала аналогічні побоювання з приводу надання Україні додаткових винищувачів МІГ-29.

У п'ятницю, прес-секретар Пентагону Джон Кірбі, який йде у відставку, заявив, що остаточного рішення щодо РСЗВ ще не ухвалено.

Українські Національні Новини

Політика