ukenru
wikileaks-vitik-z-poshti-partiyi-klinton-vlashtuvali-yiyi-soratniki

WikiLeaks: витік з пошти партії Клінтон влаштували її соратники

 • 9905 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Витік з пошти передвиборного штабу кандидатки у президенти США Хілларі Клінтон був влаштований не російськими хакерами, а "інсайдерським джерелом" в Демократичній партії США, передає УНН з посиланням на Deutsche Wellе.

Таку заяву зробив співробітник викривального порталу WikiLeaks Крейг Мюррей, який раніше обіймав посаду посла Великобританії в Узбекистані.

Він розповів, що у вересні літав до Вашингтона для таємної зустрічі з джерелом у штабі Клінтон і особисто отримав від нього електронні листи, які потім були оприлюднені.

"Жоден з витоків не був організований росіянами. Джерело мало законний доступ до інформації. Документи були результатом внутрішнього витоку, а не хакерських атак", - наголосив Мюррей.

За його словами, організаторами витоку рухала "відраза до корупції в Фонді Клінтон і поворот під час праймеріз проти Берні Сандерса".

Нагадаємо, в управлінні директора Національної розвідки США, яке координує роботу всіх американських розвідувальних служб, не підтверджують оцінок Центрального розвідувального управління (ЦРУ) щодо втручання Росії в хід президентських виборів у США, щоб сприяти перемозі кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

Українські Національні Новини

Новини Світу