ukenru
wikileaks-rozpovist-it-kompaniyam-pro-metodi-kibershpionazhu-tsru

Wikileaks розповість IT-компаніям про методи кібершпіонажу ЦРУ

 • 7860 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Wikileaks допоможе IT-компаніям виявити слабкі місця в своїх системах, які дозволяють спецслужбам вести стеження. Про це розповів засновник проекту Джуліан Ассанж, передає УНН із посиланням на ВВС.

За його словами, компанії отримають технічну інформацію про способи кібершпіонажу ЦРУ.

У вівторок сайт Wikileaks виклав тисячі документів, які, за словами авторів публікації, розкривають хакерські прийоми, до яких вдається ЦРУ.

На прес-конференції з посольства Еквадору в Лондоні Дж.Ассанж заявив, що IT-компанії звернулися з проханням надати більше деталей про методи кібершпіонажу ЦРУ.

Про які компанії йдеться, він не уточнив.

"Ми вирішили працювати з ними, надати їм ексклюзивний доступ до окремих технічних деталей, які у нас є", - розповів Дж.Ассанж.

Він також звинуватив спецслужби в некомпетентності, яка дозволила отримати доступ до даних про кібершпіонаж.

"Це нечуваний приклад руйнівної некомпетентності, створити такий арсенал і потім залишити його зберігатися в одному місці", - сказав засновник Wikileaks.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЦРУ заявили, що WikiLeaks має намір нашкодити розвідспільноті США

Згідно з викладеним Wikileaks масивом документів, серед кіберзброї, яка нібито є у ЦРУ, - віруси, які можуть заразити гаджети з операційними системами Windows, Android, iOS, OSX і Linux, а також інтернет-роутери.

В документах також йдеться про програмне забезпечення, яке перетворює "розумні" телевізори в пристрої для прослуховування.

Частину цього програмного забезпечення, як стверджується, розробили у США, але британська розвідка МІ-5 допомогла американцям в розробці програм для проникнення в телевізори Samsung.

ФБР і ЦРУ почали спільне кримінальне розслідування за фактом витоку секретної інформації, за яким, за даними американських ЗМІ, може стояти перебіжчик або шпигун.

ЦРУ відреагувало на публікацію, заявивши, що вона ставить під загрозу безпеку американців. Достовірність оприлюднених документів у ЦРУ ані підтвердили, ані спростували.

Українські Національні Новини

Новини Світу