ukenru
wada-zapustilo-mobilniy-dodatok-dlya-povidomlennya-pro-doping

WADA запустило мобільний додаток для повідомлення про допінг

 • 13063 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) запустило мобільний додаток, за допомогою якого інформатори зможуть повідомляти про допінгові порушення, передає УНН з посиланням на BBC.

Додаток під назвою Speak Up! доступний у бета-версії в онлайн-магазинах App Store і Google Play. Його можна завантажити на мобільні пристрої на базі iOS і Android, йдеться на сайті ВАДА.

Завдяки додатку кожен, хто став свідком вживання допінгу або знає про такі порушення, зможе швидко повідомити про це WADA.

Гендиректор WADA Олів'є Нігглі сподівається, що нова програма спонукатиме більшу кількість інформаторів "повідомляти про імовірні допінгові порушення".

Як повідомив голова відділу розслідувань WADA Гюнтер Янгер, інформацію, яка надійде, будуть оброблятися з максимальною конфіденційністю, а інформатори, з якими агентство укладає договори, будуть захищені й поінформовані про хід розслідування.

Нагадаємо, російських спортсменів зобов’язали повернути 23 медалі, здобуті під час Олімпійських ігор в Пекіні 2008 року і Лондоні 2012 року, через порушення антидопінгових правил.

Українські Національні Новини

Спорт