ukenru
vysadka-v-normandii-rosiiu-zaprosyly-na-80-richchia-operatsii-ale-bez-putina

Висадка в Нормандії: росію запросили на 80-річчя операції, але без путіна

 • 19253 переглядiв

російська делегація буде запрошена на святкування 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії 6 червня, але без президента володимира путіна через його війну в Україні.

росію запросять на урочистості з нагоди 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії 6 червня, однак без Президента володимира путіна. Інформацію про це виданню Le Figaro підтвердили в організації "Liberation Mission", відповідальній за організацію святкування, передає УНН.

Історично Франція завжди запрошувала на церемонію країни, контингенти яких висаджувалися в Нормандії. У минулому це запрошення могло бути надіслано росії . …  на відміну від Кремля, Франція не проводить політику історичного ревізіонізму.

– наголосив член Місії

Деталі

Зазначається, що росіян запрошують на захід представити"важливість відданості та вшанувати жертви радянських народів". Втім це запрошення це не стосується Володимира путіна через його війну в Україні. Місія, однак, не уточнила, на який рівень представництва поширюється запрошення, і чи можуть бути запрошені діячі російського режиму, крім президента, до прикладу такі як міністр закордонних справ росії сергій лавров.

Філіп Етьєн, президент Місії, раніше заявив Le Figaro, що він "не знав про таке рішення" і дотримується "параметрів, згаданих" у France Info у вівторок вранці.

Остаточні рішення щодо міжнародної присутності ще не прийняті, і прийматиму їх не я .

— зазначив він.

Єлисейський палац поки не відреагував і не зробив такого оголошення.

Раніше інформація про те що російська делегація може бути присутня на церемонії вшанування висадки 6 червня в Нормандії заявив телеканал Europe 1 у вівторок вранці.

Що б не сталося, запрошення буде надіслано до дипломатичного представництва москви у Франції .

 - повідомили в ранковому ефірі телеканалу.

Довідково

Висадка союзників у Нормандії під час Другої світової війни – одна з ключових операцій, що відбулася 6 червня 1944 року і стала відомою як День Д. Метою висадки було відкриття Другого фронту в Європі та звільнення західної частини континенту від нацистської окупації.1

Тетяна Салганік

Війна