vyplachuvatymutsia-vchasno-shmyhal-zrobyv-zaiavu-pro-vyplatu-pensii-ta-zarplat-biudzhetnykam

"Виплачуватимуться вчасно": Шмигаль зробив заяву про виплату пенсій та зарплат вчителям та лікарям

 • 33282 переглядiв

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що пенсії та зарплати бюджетникам - вчителям та лікарям - надалі виплачуватимуться вчасно, а індексація пенсій відбудеться, як і передбачено, у березні. Про це він сказав під час засідання уряду у п'ятницю, пише УНН.

Прем'єр зауважив, що фінансування дефіциту бюджету 2024 року та макрофінансова ситуація в останні дні стали темою активних обговорень.

"Наступного року Україна потребуватиме понад 37 млрд доларів зовнішнього фінансування. Ми, звичайно, розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів. Адже наразі маємо домовленості з 11 державами про багаторічні програми фінансування. Маємо програму розширеного фінансування з МВФ. Маємо підтримку інших міжнародних фінансових організацій", - вказав він.

І зазначив, що в уряді чітко розуміють, "які в нас є інструменти та варіанти".

І головне. Пенсії надалі будуть платитися вчасно. Індексація відбудеться в березні 2024 року, як це передбачає закон. Зарплати вчителів та лікарів так само виплачуватимуться вчасно

- сказав Шмигаль

Він наголосив, що "попри всі труднощі та виклики, за майже два роки війни ми жодного разу не затримували соціальні виплати". "Це наші зобов’язання перед людьми, і ми будемо робите все, щоб їх виконувати й надалі", - підкреслив Шмигаль.

Раніше 

Financial Times з посиланням на віце-прем'єр-міністра - міністра економіки України Юлію Свириденко повідомляла, що Україні, можливо, доведеться відкласти виплати державним службовцям і пенсійні виплати мільйонам своїх громадян, якщо ЄС і США не нададуть обіцяну фінансову допомогу на початку наступного року.

У разі відсутності міжнародної допомоги індексація пенсій у 2024 році може не відбутися – Жолнович28.12.23, 15:18

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Черкащині та в Сумах пролунали вибухи - ЗМІ

     • 28319 переглядiв