vykhid-baidena-z-vyborchykh-perehoniv-yevropeiski-lidery-vidreahuvaly

Вихід Байдена з виборчих перегонів: європейські лідери відреагували

 • 12423 переглядiв

Лідери європейських країн прокоментували рішення Джо Байдена не балотуватися та підтримку Камали Харріс. Вони висловили готовність співпрацювати з будь-яким обраним кандидатом від США.

Європейські лідери відреагували на відмову Джо Байдена брати участь у виборчих перегонах, а також на рішення висунути Камалу Харріс кандидатом у президенти США. На рішення нинішнього президента США відреагували, зокрема, Латвія, Франція, Велика Британія, Бельгія. Про це пише УНН з посиланням на DW та POLITICO.

Деталі

Як пише видання, міністр закордонних справ Латвії, реагуючи на вихід Джо Байдена з президентських перегонів, сказала, що "працюватиме з ким би не була обрана.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель, який покидає свою посаду, зазначив, що бажає всього найкращого кандидату від Демократичної партії.

Тому, хто займе місце Байдена. Американці повинні вирішити, ким вони хочуть бути в Білому домі. Звичайно, я впевнений, що це буде досить важливою різницею для трансатлантичних відносин залежно від того, хто там буде. Але це вирішувати громадянам США. Я не хочу втручатися

- сказав Боррель.

Міністр закордонних справ Бельгії, яка покидає свою посаду, Аджа Лябіб побажав всього найкращого Камалі Харріс.

Це жінка, це сильна жінка, і я бажаю їй усього найкращого. Відкликання Байдена не означає перемогу Трампа

- сказала Лябіб.

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив журналістам, що хто б не прийняв кермо у Вашингтоні, Європа "продовжуватиме захищати свої інтереси".

Європа має стати сильнішою, особливо у сфері зовнішньої політики, політики безпеки та оборони

- сказав Сежурне.

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер зазначив, що уряд країни співпрацюватиме з тим, хто виграє гонку за Білий дім у США.

Очевидно, що в першу чергу Демократична партія сама вирішує, кого вони хочуть висунути. Тоді американський народ має вирішити, кого він бажає своїм президентом на виборах у США в листопаді. Мій підхід полягатиме в тому, щоб поважати це рішення, і, щоб бути ясним, ми будемо працювати з тим, кого би американський народ не обрав на посаду

- сказав Стармер.

Він додав, що Байден поставив оборону в центрі свого терміну перебування в Білому домі, додавши, що ми "живемо в небезпечному, нестабільному та дедалі більш небезпечному світі".

Я поважаю рішення, яке він зараз прийняв. Нелегке рішення, але рішення, до якого він прийшов би, враховуючи найкращі інтереси американського народу

 - додав Стармер.

Нагадаємо

Після того, як Джо Байден відмовився від участі в президентській кампанії та підтримав віцепрезидентку Камалу Харріс, донори Демократичної партії встигли лише за півдня передати більш ніж 27 млн доларів на користь нової кандидатки на президентський пост у США.

Reuters писало, що кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп спробує показати виборцям, що його ймовірна нова суперниця, віцепрезидентка Камала Гарріс, доклала руку до двох проблем, які він буде використовувати для перемоги в листопаді: імміграції та вартості життя.

Уряд Німеччини готується до різних результатів виборів у США після заяви Байдена про зняття кандидатури. Канцлер Шольц вже кілька разів зустрічався з Камалою Харріс, яка може стати кандидатом від демократів.

Павло Башинський

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський анонсував ще чотири безпекові угоди

     • 71568 переглядiв