vydacha-povistok-u-sportzalakh-u-zakarpatskomu-ttsk-vidreahuvaly-na-suspilne-oburennia

Видача повісток у спортзалах: у Закарпатському ТЦК відреагували на суспільне обурення

 • 30479 переглядiв

У Закарпатському обласному військовому комісаріаті заявили, що мобілізаційні повістки вручаються законно, і розкритикували тих, хто ухиляється від призову. Вони пояснили, що отримання повістки не призводить до негайного відправлення на військову службу.

У зв’язку з суспільним ажіотажем навколо вручення повісток у спортивних, відпочинкових та інших закладах у Закарпатському ТЦК заявили, що діють в межах закону та висловили свою думку щодо ухилянтів, передає УНН.

Працівники Закарпатського ОТЦК та СП у законний спосіб продовжують в рамках мобілізаційних заходів вручати повістки. На нашу думку, ті чоловіки призовного віку, які свідомо уникаючи військової служби, займаються у спортивних залах або розважаються у відпочинкових комплексах не є привілейованими порівняно з військовослужбовцями ЗСУ, які у непростих умовах тримають оборону і б’ють ворога 

- йдеться в заяві ТЦК.

Деталі

Також Закарпатський ОТЦК та СП нагадали, що вручення повістки не означає, що призовника одразу забирають на війну. Перед мобілізацією спочатку відбувається уточнення даних, медогляд та навчання. Також зазначається, що у ЗСУ є чимало військових спеціальностей, які не передбачають безпосередню участь у веденні бойових дій, але є важливими для підтримки фронту.

Окрім цього в ТЦК наголосили, що перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період тягне за собою позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заштовхали чоловіка в автомобіль: у мережі повідомили про новий конфлікт з ТЦК у Львові, у військкоматі відреагували

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    путін оголосив, що йде на п'ятий президентський термін

     • 37383 переглядiв