ukenru
vyatrovich-pro-dekomunizatsiyu-gorishni-plavni-tse-vzhe-nazavzhdi

В'ятрович про декомунізацію: Горішні Плавні - це вже назавжди

 • 12297 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Перейменування Комсомольська на Горішні Плавні, а Кузнецовська на Вараш ніхто скасовувати не буде. Про це в інтерв’ю  УНН повідомив голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

"Поки що жодна зі спроб реваншу, жодна зі спроб оскаржити в суді рішення Верховної Ради з цього питання не увінчалася успіхом. Це сталося тому, що ми дуже ретельно дотримувалися процедури, долучали до процесів обговорення місцеві громади. Власне, проблема з Горішніми Плавнями чи Варашем виникла тому, що місцеві політики не забезпечили вчасно участь громади в обговоренні цього питання. Але зараз хочу з певністю сказати, що Горішні Плавні, Вараш – це уже назавжди, і ніхто нічого перейменовувати не буде", - впевнений В’ятрович.

Він нагадав, що в рамках декомунізації в Україні було перейменовано 987 населених пунктів і 52 тисячі вулиць. "На сьогодні усі території, які контролюються українською владою, по суті, декомунізовані", - сказав голова Інституту.

Водночас він зазначив, що в парламенті вже зібрано 150 підписів нардепів за перейменування двох областей: Дніпропетровської та Кіровоградської. Але це питання вирішити буде складніше, бо воно вимагає внесення змін до Конституції, за які має проголосувати конституційна більшість.

Нагадаємо, голова УІНП В'ятрович пропонує зробити 9 травня робочим днем.

Українські Національні Новини

Політика